Στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου μεταξύ άλλων πέρασε και ψηφίσθηκε ομόφωνα ως έκτακτο θέμα η παράταση της σύμβασης με τον ΣΔΑΝΞ για την μεταφορά των απορριμμάτων στο ΧΑΔΑ του Δήμου Ξάνθης.

 

Τα περισσότερα θέματα του συμβουλίου αφορούσαν αναπροσαρμογές τελών του Δήμου .  Τα τέλη παρέμειναν ως έχουν εκτός από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού όπου η διοίκηση πρότεινε αύξηση 10 λεπτών ανά τ.μ. προκειμένου να καλυφθεί το ετήσιο κόστος των 180.000 € που απαιτείται ετησίως ως τέλος για το Δήμο προς τον ΣΔΑΝΞ για την εναπόθεση των απορριμμάτων στο Δ. Ξάνθης.

 

Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Αντίθετα υπήρξε μείωση στα τέλη χρήσης πεζοδρομίων για παραγωγούς αγροτικών προϊόντων από 60 € σε 20 € ανά τ.μ. το μήνα. 

 

Εγκρίθηκε ακόμη η διενέργεια διαγωνισμών για προμήθεια τροφίμων και καυσίμων που αφορούν το Δήμο και τα νομικά  του πρόσωπα.

 

 

Στο Δημοτικό συμβούλιο επροτάθη από τον κ. Μιχαηλίδη να εκδοθεί ψήφισμα για τη δήλωση του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη που αφορούσε το ιστορικό γεγονός της Γενοκτονίας των Ποντίων.

 

Ο Δήμαρχος Νέστου απάντησε - και διαστρεβλώθηκε για μια ακόμη φορά από έντυπο- πως δεν μπορεί κάθε φορά που κάποιος από την κεντρική πολιτική σκηνή κάνει ατυχείς δηλώσεις  και τοποθετήσεις να προβαίνει στη συνέχεια το Δημοτικό συμβούλιο σε ψήφισμα. Συμπλήρωσε ακόμη πως η Γενοκτονία των Ποντίων έχει αναγνωρισθεί από την ελληνική βουλή και δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης από κανέναν.

 

(δελτίο Τύπου) 

 

(φωτογραφία: Φωνή Του Νέστου)