Η Ελλάδα σαν προορισμός έχει τεράστια ζήτηση φέτος. Αυτό διαπιστώνεται από τις τουριστικές εκθέσεις. Το 2023 θα είναι καλύτερο από ότι το 2022, όπως δείχνουν τα πράγματα προς το παρόν σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου Πάρι Παρασχούδη.

Μιλώντας στον KavalaNews 102,8 τόνισε πως η Θάσος δεν βασίζεται στον τουρισμό των αεροπορικών αφίξεων καθώς το νησί δεν διαθέτει μεγάλα καταλύματα για να προσελκύσει τον τουρισμό με charter.

 

 

 

Η Θάσος στηρίζεται είπε κυρίως στον οδικό τουρισμό επισημαίνει ο κ. Παρασχούδης. Η Ρουμανία συνεχίζει να αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος των τουριστών καθώς όπως λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου υπάρχουν δεσμοί που χρονολογούνται από παλιά και συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

 

Αναφερόμενος στον μεγάλο πλέον αριθμό των καταλυμάτων Airbnb τόνισε πως αυτό που γίνεται με την άναρχη ανάπτυξη αυτού του είδους καταλυμάτων ήταν αναμενόμενη. Το ίδιο συνέβη και σε άλλες περιοχές του κόσμου. «Εμείς έχουμε πολλές φορές επισημάνει τα προβλήματα για τον έλεγχο των εισοδημάτων από αυτή τη δραστηριότητα».