Έναν διακινητή συνέλαβαν το απόγευμα της Πέμπτης 16 Μαρτίου οι αστυνομικές αρχές στην Καβάλα. Μετά από καταδίωξη στην Εγνατία οδό το όχημα που οδηγούσε ο δράστης προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες και το όχημα ακινητοποιήθηκε.

 

Ο δράστης προσπάθησε χωρίς επιτυχία να διαφύγει πεζός.

 

Στο όχημα επέβαιναν 4 μετανάστες. Δεν υπήρξε τραυματισμός.

 

Το δελτίο Τύπου της αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

 

Συνελήφθη χθες (16-3-2023) το απόγευμα, στην Εγνατία οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας ένας αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

 

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Σημειώνεται ότι αρχικά ο οδηγός – διακινητής δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε προστατευτικές μπάρες, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός, ενώ ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει.

 

Κατασχέθηκε το όχημα.

 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την  προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.