Το ελληνικό ποδόσφαιρο -και όχι μόνο- πενθεί για τον θάνατο του Μίμη Παπαϊωάννου. Ένας εκ των κορυφαίων Ελλήνων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών αφήνοντας πίσω του πληθώρα αναμνήσεων.

 

Η ανακοίνωση της ΕΠΣ Καβάλας:

 

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας αποχαιρετά έναν εκ των κορυφαίων Ελλήνων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών, το σπουδαίο Μίμη Παπαϊωάννου, ο οποίος "έφυγε" σε ηλικία 81 ετών.

 

Ο Μίμης Παπαϊωάννου συνέδεσε το όνομα του με την ΑΕΚ, την οποία υπηρέτησε και διέπρεψε με τη φανέλα της σε όλα τα γήπεδα, όντας ο ηγέτης της ομάδας.

 

Πετυχαίνοντας πολλά γκολ τόσο με τη φανέλα της ΑΕΚ, όσο και με αυτήν της Εθνικής Ομάδας, κατάφερε να αναδειχθεί το 2000 από τη Διεθνή Υπηρεσία Στατιστικής του Ποδοσφαίρου ως ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής του 20ου αιώνα, κάτι που μαρτυρά και το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτησή του κάπου στο μακρινό 1965.

 

Ο πρόεδρος και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΣ Καβάλας εκφράζουν τη θλίψη τους για την απώλεια του σημαντικού αυτού ανθρώπου του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενός ταπεινού και με ήθος ανθρώπου και εύχεται δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του.

 

"Καλό ταξίδι" αξεπέραστε Μίμη Παπαϊωάννου.