Στον 9ο Πανελλήνιο διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους, με θέμα «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι» του Υπουργείου Παιδείας, συμμετείχε το Μουσικό Σχολείο Καβάλας. Οι ταινίες των μαθητών είχαν διακρίσεις και βραβεύσεις.

 

Σχετική ανακοίνωση του Μουσικού Σχολείου αναφέρει τα εξής:

 

Στο πλαίσιο εορτασμού για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου μας συμμετείχαν στον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους, με θέμα «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι» του ΥΠΑΙΘ. 

 

Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια, η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Καβάλας συγχαίρουμε θερμά τους μαθητές και μαθήτριές μας, καθώς διακρίθηκαν για τις ταινίες τους και βραβεύτηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο.

 

Οι ομάδες μαθητών/τριών μας που συμμετείχαν ήταν οι εξής:

 

1. Γιαγκουδάκης Παντελής, Ιακωβίδη Λουκία, Μάνταλος Νίκος, με την ταινία “N’ ordinary Teen” : 3ο Βραβείο

 

2. Γιαννακάκη Σοφία, Πολυχρονίδου Ανδρονίκη, Σαββίδου Ιωάννα, με την ταινία «Ποτέ

Ξανά»: Τιμητικός έπαινος

 

3. Γιαννάκη Ελένη, Γκέιτς Αρίστη, Μοχοβίδου Χριστίνα, με την ταινία «Η ανθρώπινη σκακιέρα»: Επιλαχούσα ομάδα

 

Θα θέλαμε παράλληλα να συγχαρούμε την επιβλέπουσα καθηγήτρια κ. Μαυρομματίδου Σταυρούλα, που ανέλαβε τον συντονισμό των ομάδων και ήταν δίπλα τους καθ’ όλη τη

διάρκεια της προσπάθειάς τους. 

 

Οι αναφερόμενες βραβευθείσες και διακριθείσες συμμετοχές, θα κληθούν να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κρατικό Μνημείο και Μουσείο του Άουσβιτς στην Πολωνία.

 

Συγχαρητήρια, λοιπόν, στους μαθητές και τις μαθήτριές μας, πρωτίστως για την διάθεση συμμετοχής σε μια τόσο σημαντική ημέρα μνήμης και δευτερευόντως, φυσικά, για τη διάκρισή τους. 

 

Ευχόμαστε και άλλες παρόμοιες στο μέλλον.