Συναντήσεις ενημέρωσης - ανοιχτής συζήτησης και ευαισθητοποίησης των αγροτών με στόχο να ξαναχτίσουμε τον αγροτικό χώρο προς όφελος των παραγωγών, να οδηγηθούμε σε ωφέλιμες συνεργασίες".

 

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 30/10/2015 και το Σάββατο 31/10/2015 αντιστοίχως, συναντήσεις ενημέρωσης - ανοιχτής συζήτησης και ευαισθητοποίησης των αγροτών, στην Αλεξανδρούπολη και στην Καβάλα αντιστοίχως, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και με θέμα: "Να ξαναχτίσουμε τον αγροτικό χώρο προς όφελος των παραγωγών".

 

Στόχος των συναντήσεων αυτών να δημιουργηθεί η αφετηρία για βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές στην Αγροτική Οικονομία της Περιφέρειας μας.

 

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γεώργιος Παυλίδης δήλωσε σχετικά:

 

"Πρόθεση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στα πλαίσια της συνολικής αναπτυξιακής αναδιάρθρωσης είναι να περάσουμε από μεμονωμένες προσπάθειες ανά προϊόν ή ανά κλάδο προϊόντων, όπως κατά κανόνα συμβαίνει σήμερα, σε δομημένες ελεύθερες συνεργασίες των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων, ώστε να ωφεληθούν από τη μείωση του κόστους παραγωγής, την απόκτηση κοινών εγκαταστάσεων, από μεγαλύτερες δυνατότητες στην εμπορία και την προώθηση του κάθε προϊόντος.

 

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ άνοιξε τη συζήτηση και θα ακολουθήσουν περαιτέρω συναντήσεις εργασίας ώστε αντί της αδόμητης, ασύνδετης κατά κανόνα σημερινής γεωργίας να οδηγηθούμε σε δομές, συνεργασίες και οφέλη των παραγωγών μας σε πολλά επίπεδα".

 

(δελτίο Τύπου)