Την είδηση του θανάτου της Καίτης Παναγιωτοπούλου πληροφορήθηκε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος χωρίς να χάσει καιρό έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στον Έλληνα υπουργό.

 

Ο Χουλουσί Ακάρ ανέφερε: “Αγαπητέ Νίκο, τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε σένα και στην οικογένειά σου, εύχομαι να αναπαυθεί εν ειρήνη η μητέρα σου”.

 

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε αμέσως: “Ευχαριστώ για την συμπαράσταση και εύχομαι το 2023 να είναι ένα έτος ειρήνης για το οποίο θα πρέπει να δουλέψουμε μαζί ώστε να είναι ειρηνικό και ευτυχισμένο”.

 

Ο κ. Ακάρ όμως δεν έμεινε στο συλλυπητήριο μήνυμα. Πήρε τηλέφωνο στο γραφείο του υπουργού ζητώντας να στείλει στεφάνι ή λουλούδια σήμερα στη κηδεία της Καίτης Παναγιωτοπούλου, κάτι που ο Έλληνας υπουργός απάντησε θετικά.

 

Την ίδια ώρα, ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημέρωνε για τα μηνύματα από την άλλη πλευρά του Αιγαίου τον πρωθυπουργό.

 

Ενώ όλα αυτά συνέβαιναν ανάμεσα στους δύο υπουργούς με τα μηνύματα συμπαράστασης, ανοίγοντας έτσι και έναν δίαυλο επικοινωνίας, οι Τούρκοι έστειλαν στο Αιγαίο 24 μαχητικά αεροσκάφη, από τα οποία τα 8 ήταν οπλισμένα με πυραύλους αέρος- αέρος, με αποτέλεσμα να σημειωθούν 6 εμπλοκές (dog fights) και 28 παραβιάσεις.