Πληρότητες της τάξης του 85% για τα τριήμερα ή τετραήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς παρατηρούνται στα τουριστικά καταλύματα της Καβάλας. 

 

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα στοιχεία που εμφανίζει η δημοφιλέστερη πλατφόρμα κρατήσεων booking.com και αφορά στα καταλύματα που είναι ανοιχτά αυτή την περίοδο και τα οποία επιλέγουν να διαθέσουν διανυκτερεύσεις μέσα από την πλατφόρμα. 

 

Είναι ίσως το μοναδικό «επίσημο» στοιχείο που είναι διαθέσιμο. 

 

Την ίδια ώρα, στην «πρωτεύουσα των Χριστουγέννων» την Δράμα παρατηρείται, λόγω «Ονειρούπολης» πληρότητα 97%. 

 

Με βάση τα μόλις 35 καταλύματα της Δράμας, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια μόνο σε μία ξενοδοχειακή μονάδα της πόλης. Μοιραία, στη Δράμα έμειναν ακριβά δωμάτια μόνο σε ένα 4άστερο ξενοδοχείο. 

 

Μεγαλύτερη διαθεσιμότητα αλλά και μεγαλύτερη ποικιλία καταλυμάτων και τιμών βρίσκει κανείς στην πόλη της Καβάλας όπου τα καταλύματα είναι πολλαπλάσια. 

 

Εκτός από τα ξενοδοχεία, ανοιχτά αυτή την περίοδο είναι και πολλά σπίτια που διατίθενται στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, όπως booking και airbnb. 

 

Η παρουσία πολλών επισκεπτών, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και από Βουλγαρία, Τουρκία και Ρουμανία, είναι έντονη μέσα στην πόλη και την αντιλαμβάνεται κανείς και από τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. 

 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνης Μιτζάλης, σε δήλωσή του στο ραδιοφωνικό σταθμό KavalaNews 102,8 ανέφερε ότι την Καβάλα επιλέγουν κυρίως Έλληνες την περίοδο των Χριστουγέννων και Βούλγαροι επισκέπτες την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.