Σχετικά με το ατύχημα της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου 2022 στη ΒΦΛ ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας αναφέρει:

 

Δεν ήταν λίγες οι φορές που τα τελευταία χρόνια έχουμε εκφράσει τις σοβαρότατες ανησυχίες μας για το αν και κατά πόσο στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας που αφορούν τόσο την προστασία των εργαζομένων και την ασφαλή λειτουργία του εργοστασίου, όσο και την προστασία του περιβάλλοντος και της ζωής και υγείας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

 

 

Έχουμε μάλιστα ζητήσει την παρέμβαση των αρμοδίων φορέων αλλά και της δικαιοσύνης μετά από ανησυχητικές αναφορές που έχουν γίνει για ατυχήματα, για ελλιπή συντήρηση του εργοστασίου, αλλά και για τη δυνατότητα των με συμβάσεις ορισμένου χρόνου εργαζομένων σε αυτό, αντί των μονίμων και εξειδικευμένων που απαιτούνται να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις λειτουργίας μιας χημικής βιομηχανίας.

 

 

Δεν ήμασταν βεβαίως οι μόνοι ανησυχούντες. Πλήθος φορέων και πολιτών της Καβάλας έχουν εκφράσει κατά καιρούς και επαναληπτικά τις ίδιες ανησυχίες και προβληματισμούς. Αλίμονο, εις ώτα μη ακουόντων.

 

 

Ο τραγικός χαμός του εργαζόμενου στη ΒΦΛ σήμερα, 21 Δεκέμβρη 2022, εν ώρα εργασίας, έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο σκληρό τρόπο τις βάσιμες ανησυχίες όλων μας.

 

 

Τεράστιες είναι οι ευθύνες όλων όσοι κώφευαν εγκληματικά όλο το προηγούμενο διάστημα και διαβεβαίωναν ότι το εργοστάσιο λειτουργεί με ασφάλεια.

 

 

Μετά από το τραγικό αυτό γεγονός είναι πλέον επιβεβλημένο να μην επικρατήσουν λογικές συγκάλυψης και να ξεκινήσει επιτέλους μια έρευνα σε βάθος για το σύνολο των κακώς κειμένων που αποδεδειγμένα πλέον δεν επιτρέπουν την ασφαλή λειτουργία του εργοστασίου.

 

 

Γιατί μόνον έτσι εκφράζοντας τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του 30χρονου εργάτη μπορεί να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν άλλα θύματα στο βωμό του κέρδους.

 

(δελτίο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας)