

Το υγειονομικό πρωτόκολλο επιστροφής των ανεμβολίαστων ιατρών στο σύστημα υγείας αποφάσισε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων κατά τη σημερινή της συνεδρίαση (Τετάρτη 21/12).
Ειδικότερα η επιστροφή των ανεμβολίαστων γιατρών θα γίνει με τον ίδιο τρόπο όπως θα γίνει για τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό, όπως αποφασίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα.
Επομένως οι ανεμβολίαστοι γιατροί θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο rapid test με δικη τους δαπάνη και θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν μάσκα υψηλής προστασίας.
Τέλος η Επιτροπή εισηγήθηκε οι ανεμβολιαστοι γιατροί να μην έχουν πρόσβαση σε μονάδες με ευάλωτους ασθενείς όπως οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι Μονάδες Νεογνών και όπου υπάρχουν ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς.