Την παραίτηση του από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, υπέβαλε την Τρίτη (13/12) το μέλος της δημοτικής παράταξης "ο Τόπος της Ζωής μας" Γιάννης Μούτλιας.

 

Η ανακοίνωση του Γ. Μούτλια:

 

ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. ΜΙΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΤΑΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

 

Σήμερα το μεσημέρι υπέβαλα την παραίτηση μου από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Καβάλας. Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκα αφενός για λόγους υγείας, διότι η μετεγχειριτική περίοδος ανάρρωσης μετά την πρόσφατη χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκα προβλέπεται μακρά και αφετέρου δεν επιθυμούσα και θεωρώ ότι πολιτικά δεν ήταν σωστό, να στερήσω την δημοτική παράταξη που εκλέχτηκα από μια αντιπολιτευτικη φωνή και παρουσία μέσα στο Δημοτικο Συμβούλιο, ειδικά τωρα όπου επί της ουσίας έχουμε εισέλθει σε προεκλογική περίοδο.

 

Πιστεύω ότι κατά τη διάρκεια των 39 μηνών της θητείας μου ως Δημοτικός Σύμβουλος, με την παρουσία μου και τις θέσεις μου εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, δικαίωσα τους συμπολίτες μου που με τίμησαν με την ψήφο τους.

 

Αν θα ξεχώριζα κάποιες από τις θέσεις μου, ιεραρχικά θα ξεχώριζα:

 

1. Την σφοδρή μου αντίδραση και τη συμβολή μου στην καταψηφιση του λεγόμενου "Προγράμματος της Παναγίας", όπου ο Δήμαρχος Καβάλας προσπαθησε ανεπιτυχώς να υφαρπάξει την ψήφο των δημοτικών συμβούλων προσκομιζοντας απλώς μια αεροφωτογραφια της συνοικίας της "Παναγίας" και έτσι κατέστη ανέφικτο το μεγάλο φαγοπότι που θα ακολουθούσε..

 

2. Την καταψήφιση της πρότασης του Δημάρχου για νέο δανεισμό της ελλειμματικής ΔΕΥΑΚ, που θα επιβάρυνε έτι περαιτέρω την δυσχερή οικονομική θέση της επιχείρησης.

 

3. Την υπερψηφιση της πρότασης για μείωση των δημοτικών τελών κατά ποσοστό 40 % περίπου, κόντρα στην πρόταση του Δημάρχου για μείωση μόλις 5%. Απόφαση που κρίνεται ιδιαίτερη σημαντική στην τρέχουσα συγκυρία με την ιδιαίτερα υψηλή αύξηση του ενεργειακού κόστους.

 

Θέλω να πιστεύω ότι η αποχή μου από τα κοινά θα είναι προσωρινή. Το χρονικό διάστημα της ανάρρωσης το εκλαμβάνω ως μια απαραίτητη στάση και ευκαιρία ανασύνταξης των δυνάμεων μου. Σε κάθε περίπτωση, αν όλα πάνε καλά, δηλώνω ότι θα είμαι παρών στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές!!