Στα προγράμματα των τουριστικών πρακτορείων με αφορμή την Ονειρούπολη της Δράμας βρίσκεται και η Καβάλα σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας Αντώνη Μιτζάλη.

 

Όπως είπε στον KavalaNews 102,8 αυτό φέρνει μια αυξημένη κίνηση για φέτος στα ξενοδοχεία της Καβάλας.

 

Αυτό που φαίνεται μέχρι στιγμής είπε, είναι ότι τα Χριστούγεννα οι επισκέπτες θα είναι Έλληνες και την Πρωτοχρονιά κυρίως Βούλγαροι.

 

«Η Καβάλα δεν αποτελεί χειμερινό προορισμό παρ’ όλα αυτά έχουμε αυξημένη κίνηση στα ξενοδοχεία της πόλης. Ξάνθη και Δράμα φέρνουν τουρίστες και στην Καβάλα.

 

Μας επιλέγουν φίλοι και γνωστοί. Σαφώς και δεν έχουμε τον τουρισμό που έχουν οι χειμερινοί προορισμοί», είπε ο κ. Μιτζάλης.  

 

Τόνισε πως η κίνηση που έχει η Καβάλα στις γιορτές από τα οργανωμένα γκρουπ είναι κυρίως λόγω της Ονειρούπολης.

 

«Αυτός είναι και ο λόγος που καλό θα ήταν να στηρίζουμε ως πόλη αυτή την προσπάθεια. Η Δράμα δεν έχει τον αριθμό των κλινών που διαθέτει η Καβάλα η οποία επωφελείται από αυτό το χειμερινό προϊόν της γειτονικής πόλης.

 

Τουριστικά εμείς θα πρέπει να το βλέπουμε ως ένα δίκτυο πόλεων και να μην ανησυχούμε αν στην Καβάλα δεν έχουμε χωριό του Αγίου Βασίλη. Υπάρχει και αυτό είναι στη Δράμα.

 

Έχουμε την τύχη να έχουμε μια πόλη δίπλα μας που έχει καταφέρει να αποκτήσει ένα πολύ επιτυχημένο brand και αυτό πρέπει να το στηρίξουμε.

 

Να λειτουργήσουμε με συνέργεια πάνω σε αυτό που έχει χτίσει η Δράμα γιατί κίνηση παίρνει και η Καβάλα και αυτό αποδεικνύεται από τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία μας.

 

Για εμάς είναι μια ευτυχής συγκυρία την οποία πρέπει να στηρίξουμε και γιατί όχι και να το διαφημίσουμε. Το ίδιο και το καρναβάλι της Ξάνθης», είπε ο κ. Μιτζάλης.