Οι γεωργοί που ενεγράφησαν στο Μητρώο αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων έως τις 30 Οκτωβρίου 2022, είδαν στο λογαριασμό τους την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

 

Ο Βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης, εξέδωσε ανακοίνωση για την εξέλιξη αυτή, ενημερώνοντας για τον ακριβή αριθμό των δικαιούχων, και τον ακριβή αριθμό του ποσού που δόθηκε συνολικά.

 

Αναλυτικά:

 

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τον αγροτικό κόσμο ότι πιστώθηκε στους λογαριασμούς των δικαιούχων η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που ενεγράφησαν στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (Μ.Α.Α.Ε.) έως τις 30 Οκτωβρίου 2022 και πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις, δυνάμει της με αριθμό Α.1164/2022 κοινής απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Γ.Γεωργαντά, του Υπουργού Αναπληρωτή Οικονομικών, κ. Θ.Σκυλακάκη, του Υφυπουργού Οικονομικών κ.Α.Βεσυρόπουλου και του Διοικητή της ΑΑΔΕ, κ. Γ.Πιτσιλή (Β’ 6016), με την οποία τροποποιήθηκε η υπ’ αριθμ. Α. 1115/22.08.2022 κοινή απόφαση των άνω Υπουργών και του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. (Β΄ 4485).

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε: «Η συγκεκριμένη πληρωμή αφορά σε 12.376 δικαιούχους με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε 3.744.147 ευρώ. Γίνεται, επομένως κατανοητό το μέγεθος της στήριξης του πρωτογενούς τομέα. 

 

Η προσπάθεια ενίσχυσης του αγροτικού κόσμου θα συνεχιστεί αμείωτη και για το 2023…»