Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών και των τμημάτων τζαζ του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Fridhems Folk High School της Σουηδίας, πραγματοποιήθηκε η 3η Ελληνο-Σουηδική συνάντηση τζαζ μεταξύ φοιτητών και καθηγητών της τζαζ από Σουηδία και Ελλάδα.   

 

Πιο συγκεκριμένα από 2 έως 4 Δεκεμβρίου συναντήθηκαν και συνεργάστηκαν στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας δύο ομάδες αποτελούμενες η κάθε μία από έξι φοιτητές από κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα. 

 

Υπό την καθοδήγηση των καθηγητών Anders Vestergård, Αναπληρωτή Πρύτανη στο Fridhems Folk High School, του Δήμου Δημητριάδη, Κοσμήτορα της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο οποίος διευθύνει το μοναδικό στην Ελλάδα πανεπιστημιακό

πρόγραμμα σπουδών τζαζ, του Ελληνοσουηδού καθηγητή στο Fridhems Folk High School, κιθαρίστα και μουσικοσυνθέτη Andrea Hourdakis, αλλά και του ειδικά προσκεκλημένου, διεθνώς διακεκριμένου Έλληνα κοντραμπασίστα, συνθέτη και παραγωγού, Πέτρου Κλαμπάνη, εργάστηκαν με στόχο την αλληλεπίδραση και την γνωστική ανταλλαγή πάνω στην τζαζ μεταξύ Σουηδών και Ελλήνων φοιτητών και καθηγητών. 

Ως εκ τούτου δόθηκε η ευκαιρία στους φοιτητές να γνωριστούν μεταξύ τους, να εκφραστούν μουσικά, να ανταλλάξουν απόψεις και να μοιραστούν ιδέες.

 

Το μεσημέρι της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε Masterclass (στα αγγλικά) ανοιχτό στο κοινό με τίτλο «Exploring your Musical Potential» από τον Πέτρο Κλαμπάνη. 

 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη συναυλία των φοιτητών και των καθηγητών της τζαζ στην αίθουσα Γ.Α. Παπαϊωάννου του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας ανανεώνοντας το μουσικό ραντεβού για την επόμενη χρονιά!!!

 

 

(δελτίο Τύπου)