Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Οικοδόμων Καβάλας, ζητώντας να αποσυρθεί το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την υγεία.

 

Το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας δηλώνουμε την αντίθεσή μας με το νομοσχέδιο - έκτρωμα για την Υγεία, που δόθηκε για δημόσια διαβούλευση από την Κυβέρνηση της ΝΔ. Με το νομοσχέδιο αυτό δίνεται ένα τεράστιο χτύπημα σε ό,τι έχει απομείνει στο Δημόσιο σύστημα Υγείας.

 

Κερδισμένοι θα βγουν για ακόμη μία φορά οι κλινικάρχες και οι

ιδιωτικοί όμιλοι της Υγείας. Όλοι αυτοί που θησαύρισαν και την περίοδο της πανδημίας, πουλώντας μας τις υπηρεσίες τους πανάκριβα, με μόνο κριτήριο τα κέρδη τους και όχι τις δικές μας ανάγκες.

 

Χαμένοι φυσικά πάλι θα είμαστε εμείς. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, συνολικά ο λαός. Με το νέο νομοσχέδιο ουσιαστικά κλείνει η πόρτα του νοσοκομείου σε μία μεγάλη μάζα του και πετάει στο δρόμο όποιον δεν έχει να πληρώσει. 

 

Πλέον και με τη βούλα του Νόμου η υγεία θα είναι

προσβάσιμη ανάλογα με την τσέπη του κάθε ασθενούς.

Οι αλλαγές που προτείνονται έρχονται σα φυσική συνέχεια αυτών που έχουν προωθήσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις: 

 

Απογευματινά ιατρεία, απογευματινά χειρουργεία, διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που

τείνουν να γίνουν κυρίαρχες, με αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, τη μετατροπή της Υγείας σε ένα όλο και πιο δυσπρόσιτο και ακριβό εμπόρευμα, σε προνόμιο για λίγους, ταυτόχρονα με τη γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα.

 

Οι αρνητικές αυτές εξελίξεις στο δικαίωμα για πρόσβαση στην Υγεία, πρώτα από όλα θα πλήξουν τον ίδιο τον λαό, που ή θα πεθαίνει περιμένοντας στις μακρόχρονες λίστες αναμονής που θα αυξηθούν και σε όγκο και χρονικά, ή θα τον αναγκάζουν να στρέφεται στον ιδιωτικό τομέα.

 

Αντί να προσληφθούν γιατροί, καταργείται η πλήρης και αποκλειστική απασχόλησή τους ενώ ταυτόχρονα μπάζει στα νοσοκομεία ιδιώτες μερικής απασχόλησης. 

 

Αντί να δώσει στους υγειονομικούς αξιοπρεπείς μισθούς, τους

σπρώχνει να συμπληρώνουν το εισόδημά τους από τις πληρωμές των ασθενών. 

 

Αντί να αντιμετωπιστούν τα τεράστια κενά σε υλικοτεχνικές υποδομές, φάρμακα και προσωπικό, χειροτερεύουν συνολικά οι όροι παροχής Υγείας και πρόνοιας προς το

λαό.

 

Στο δικό μας «ζύγι» δεν γίνεται να μπει σαν κόστος η υγεία και η ζωή μας. 

 

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε σε συντονισμό με τα σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, για το αναφαίρετο δικαίωμά μας στην παροχή δωρεάν, αποκλειστικά Δημόσιας Υγείας απαιτώντας:

 

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο τερατούργημα.

 

Να στελεχωθούν οι δημόσιες μονάδες Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με αυξήσεις στους μισθούς.

 

Γενναία αύξηση στον κρατικό προϋπολογισμό για τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

 

Να μην κλείσει, να μην συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο, κανένα κέντρο Υγείας.

 

(δελτίο Τύπου)