Για άλλα τρία χρόνια θα παραμείνει καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας ο Θοδωρής Γκόνης, του οποίου η θητεία ανανεώθηκε μετά από πλειοψηφική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του δημοτικού θεάτρου. Έτσι ο Θοδωρής Γκόνης θα είναι στο καλλιτεχνικό τιμόνι του ΔΗΠΕΘΕ έως τον Νοέμβριο του 2018, δηλαδή περίπου ένα 6μηνο πριν τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

 

Η διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ αποφάσισε να μην προκηρύξει την θέση και απλώς να αποφασίσει παράταση της θητείας Γκόνη, η οποία κανονικά έληγε την 31η Οκτωβρίου, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις εντός του Δ.Σ. το οποίο συνεδρίασε το βράδυ της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου.

 

Καταψήφισαν την πρόταση για την παράταση της θητείας του καλλιτεχνικού διευθυντή, τόσο η Ντέπυ Μαυρίδου από την παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου, όσο και ο Λευτέρης Καρασαββίδης από την παράταξη του Βαγγέλη Παππά.

 

Έντονη ήταν η αντίδραση του Δημήτρη Καγιάσα από την παράταξη του Χρήστου Ποτόλια. Ο κ. Καγιάσας αποχώρησε διαμαρτυρόμενος και είχαν ενδιαφέρον οι καταγγελίες που έκανε –και δημόσια- για το θέμα.

 

Μεταξύ άλλων έθεσε ζήτημα νομιμότητας της διοίκησης του ΔΗΠΕΘΕ καθώς, όπως είπε, δεν υπάρχουν παραιτήσεις μελών αλλά ορισμοί αντικαταστατών και ότι το Δ.Σ. έπρεπε να έχει αιτιολογημένη άποψη πριν προχωρήσει σε αντικαταστάσεις.

 

Είπε πως αναγνωρίζει ως νόμιμη και τυπική την αντικατάσταση προέδρου, αφού υπάρχει έγγραφη παραίτηση της προηγούμενης προέδρου Μαρίας Καραβίδα, όχι όμως και νόμιμη αντικατάσταση τριών μελών, αφού οι προκάτοχοί τους δεν είχαν υποβάλλει παραιτήσεις.

 

«Το θέμα αυτό αναδεικνύει έναν τρόπο άσκησης διοίκησης από την δήμαρχο και από τη δημοτική αρχή» είπε ο κ. Καγιάσας, υποστηρίζοντας ότι η αποχώρησή του ήταν καθαρά πολιτική.

 

Στο μεταξύ, φαίνεται ότι ήταν γνωστή από καιρό η παράταση της θητείας Γκόνη με προσωπική απόφαση της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα η οποία κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι άσχετη και με την από μήνες ρήξη της με την προηγούμενη πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Μαρία Καραβίδα. Πάντως ο Θοδωρής Γκόνης, πριν γνωστοποιηθεί η παράταση της θητείας του, άρχισε να ετοιμάζει τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του ΔΗΠΕΘΕ για τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.