Πλημμύρισαν για ακόμα μία φορά οι εστίες και τα δωμάτια των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της Καβάλας.

 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Φοιτητικός σύλλογος Χημικού

 

«ενώ βρισκόμαστε στον 21αιώνα που η επιστήμη και η τεχνολογία κάνουν θαύματα, που παράλληλά φτιάχνουν 500 κλίνες για ΝΑΤΟϊκους φαντάρους στην Αλεξανδρούπολη σε μια βδομάδα, την ίδια στιγμή οι εστίες μας πρέπει να πλημμυρίζουν κάθε λίγο και λιγάκι, να μην μπορούμε να κάνουμε ένα μπάνιο με τον φόβο μήπως είναι βουλωμένη η αποχέτευση.

 

Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση και όλες τις προηγούμενες, την διοίκηση του ιδρύματος, τις δημοτικές αρχές και την περιφέρεια που ευθύνονται για την χρόνια υποχρηματοδότηση στα ιδρύματα μας και την φοιτητική μέριμνα, προσπαθώντας να κρύψουν με διάφορα τεχνάσματα το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι.

 

Μπορεί να χαλάμε το αφήγημα τους ότι τα πανεπιστήμια και οι εστίες μας δεν έχουν κανένα πρόβλημα αλλά τελικά η ίδια η  πραγματικότητα δεν μπορεί να κρύψει την μπόχα που βγάζει η πολιτική τους.

 

Καλούμε όλους τους συμφοιτητές μας, να μην σκύψουν το κεφάλι, να αγωνιστούν ενάντια σε αυτή την κατάσταση μέσω των συλλόγων τους, να διεκδικήσουν εστίες και δωμάτια που να μπορούν να χωρέσουν τα όνειρα και τις ιδέες νέων ανθρώπων και όχι να πλημμυρίζουν και να μην χωράνε σε αυτά.

 

Η αλληλεγγύη από την πρώτη στιγμή των συμφοιτητών μας από τους τμηματικούς συλλόγους και από τα εργατικά σωματεία της πόλης μας δείχνει την δύναμη που έχουμε όλοι μαζί οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι.

 

Επειδή όμως η κατάσταση δεν πάει άλλο καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 21/11, στις 11μμ,στην φοιτητική μέριμνα του ΔΙΠΑΕ Καβάλας».