Βραχυχρόνια μαθησιακή κινητικότητα σπουδαστών ΕΕΚ

 

Κωδικός προγράμματος  2021-1-EL01-KA122-VET-000030834

 

Το παραπάνω πρόγραμμα με τίτλο: «Κινητικότητα μαθητών ΔΙΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ» υλοποιήθηκε από το ΔΙΕΚ Καβάλας και αφορούσε τη μετακίνηση 30 εκπαιδευομένων και 6 συνοδών, διάρκειας 14 ημερών έκαστη σε 3 ροές κινητικότητας (σε Αυστρία, Ιταλία και Ουγγαρία) στο πλαίσιο βραχυχρόνιας μαθησιακής κινητικότητας σπουδαστών ΕΕΚ. Η παραπάνω κινητικότητα υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τον Μάιο του 2022.

 

Συγκεκριμένα δέκα σπουδαστές των ειδικοτήτων  «Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής» και Αρχιμάγειρας Chef» καταρτίστηκαν σε τρεις επιχειρήσεις της Βουδαπέστης. Δέκα σπουδαστές των ειδικοτήτων «Βοηθός Φυσικοθεραπείας», «Γραμματέας Ανώτερων και Ανώτατων στελεχών» και «Βοηθός Εργοθεραπείας» καταρτίστηκαν σε Δύο  επιχειρήσεις της Βιέννης και δέκα σπουδαστές των ειδικοτήτων «Υποκριτική Τέχνη Θεάτρου - Κινηματογράφου» και «Τέχνη Φωτογραφίας» καταρτίστηκαν σε τρεις επιχειρήσεις του Μιλάνου.

 

Ο βασικός στόχος του προγράμματος ήταν να δοθεί  η ευκαιρία στους σπουδαστές του ΔΙΕΚ Καβάλας για μια ποιοτική πρακτική άσκηση σε εννέα επιχειρήσεις του εξωτερικού. Αυτό πραγματοποιήθηκε με την τοποθέτηση 30 σπουδαστών του Δημόσιου ΙΕΚ Καβάλας από επτά διαφορετικές ειδικότητες σε επιχειρήσεις τριών χωρών, όπου με τη βοήθεια και την επίβλεψη στελέχους από την κάθε εταιρία (το άτομο αυτό είχε το ρόλο του μέντορα των σπουδαστών) διεξήγαγαν πρακτική άσκηση.

 

Οι σπουδαστές του Δημόσιου ΙΕΚ Καβάλας απέκτησαν πέρα από εξειδικευμένη γνώση, γλωσσικές και επικοινωνιακές δεξιότητες. Το πρόγραμμα, το οποίο για πρώτη φορά υλοποιήθηκε από το Δημόσιο ΙΕΚ Καβάλας κρίνεται ως επιτυχημένο αν και ήταν αρκετά φιλόδοξο και απαιτητικό.

(δελτίο Τύπου)