Η Πρόκληση Ευφυών Πόλεων (ICC) - μια πρωτοβουλία με επικεφαλής την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG GROW και EISMEA) - ανακοίνωσε ότι η Καβάλα επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο εν λόγω πρόγραμμα υποστήριξής της.

 

Η πόλη θα ξεκινήσει τώρα το διετές ταξίδι της για να δημιουργήσει μια αποτελεσματική στρατηγική και να αναπτύξει καινοτόμες λύσεις που θα την τοποθετήσουν στην πρώτη γραμμή της πράσινης και ψηφιακής, δίδυμης μετάβασης μέσω των Τοπικών Πράσινων Συμφωνιών.

 

Το πρόγραμμα ICC θα βοηθήσει τις πόλεις να αξιοποιήσουν τη δύναμη των τεχνολογιών αιχμής, βελτιώνοντας παράλληλα την οικονομική τους ανταγωνιστικότητα, την κοινωνική ανθεκτικότητα και την ποιότητα ζωής των ευρωπαίων πολιτών.

 

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν υψηλής ποιότητας, προσαρμοσμένη καθοδήγηση και υποστήριξη ειδικών, πρόσβαση σε συμβουλευτικά δίκτυα και δίκτυα ομότιμων πόλεων, καθώς και εργαλεία ανάπτυξης ικανοτήτων, για να οδηγήσουν την πόλη τους πιο κοντά στη δίδυμη μετάβαση.

 

Η Ντάνα Ελευθεριάδου, Επικεφαλής της Ομάδας Πόλεων και Προσέγγισης, DG GROW στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέρει ότι: «Οι πόλεις είναι η καρδιά της ευρωπαϊκής οικονομίας που χτυπά. Η νέα φάση της Πρόκλησης Ευφυών Πόλεων προσφέρει στις πόλεις την πρώτη ευκαιρία να εμφανιστούν στον χάρτη ως Ευρωπαϊκές Ευφυείς Πόλεις και να μετατρέψουν τις φιλοδοξίες τους για τη βιωσιμότητα και τις τεχνολογικές τους ανάγκες σε δράσεις, λανσάροντας τις δικές τους Τοπικές Πράσινες Συμφωνίες που αφορούν όλα τα τμήματα της πόλης και τις τοπικές επιχειρήσεις. Τα παραπάνω θα βάλουν τις πόλεις σας σταθερά στην πορεία προς την πραγματοποίηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και του Βιομηχανικού Σχεδίου Πράσινης Συμφωνίας, ενώ θα κλιμακώσουν την ανάπτυξη της βιομηχανίας μηδενικών εκπομπών της Ευρώπης».

 

η νέα έκδοση θα βασιστεί στην επιτυχία του προηγούμενου προγράμματος ICC (2020-22) και του προγράμματος Digital Cities Challenge (2018-20) και θα παρέχει ένα εκτεταμένο δίκτυο υψηλού προφίλ, σταθερό πλαίσιο μεθοδολογίας και ισχυρούς μηχανισμούς υποστήριξης.

 

Για τις τελευταίες εξελίξεις και περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το intelligentcitieschallenge.eu

(δελτίο Τύπου)