Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το Πυροσβεστικό πλοίο «ΠΕΤΡΑΚΗΣ» θα ελλιμενιστεί στο Λιμάνι της Καβάλας το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

 

Όπως ενημερώθηκε ο Βουλευτής, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο, η έλευση του πυροσβεστικού πλοίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών, ενώ η μετάταξη με φύλλα πορείας των Πυροσβεστών, που θα αποτελέσουν το πλήρωμα του πλοίου,  θα λάβει χώρα την 1η Οκτωβρίου.

 

Υπενθυμίζεται η ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιμένος Καβάλας με πυροσβεστικό πλοίο αποτελούσε προτεραιότητα του Βουλευτή, ο οποίος κατέβαλε συνεχείς προσπάθειες προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

 

Ενδεικτικά δελτία τύπου: 16 Οκτωβρίου 2020-Συνάντηση με τον Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος, 12 Μαΐου 2021-Ενεργειες για την έλευση και επάνδρωση πυροσβεστικού πλοίου στη Καβάλα, 15/12/2021-Συνάντηση με Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, 15/02/2022-Συνάντηση με τον Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος, 09/06/2022-Συνάντηση με τον Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος κ.α.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Η έλευση του πλοίου αποτελεί πολύ σημαντικό γεγονός, διότι θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην αντιπυρική προστασία της πόλης μας. Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, διότι οι προσπάθειές μου ήταν συνεχείς και αδιάκοπες, θα ήθελα δε να ευχαριστήσω θερμά τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος για την άψογη συνεργασία και την επικοινωνία που αναπτύξαμε κατά τη διάρκεια των συναντήσεών μας.

Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν για μία ακόμη φορά…»

 

(δελτίο Τύπου)