Ένα περιστατικό που συνέβη μεταξύ τού αδερφού τού δράστη και του θύματος το βράδυ πριν τη δολοφονία του 52χρονου στη Χρυσούπολη είναι σύμφωνα με τον δικηγόρο του 25χρονου το κίνητρο που του όπλισε το χέρι.

 

Όπως εξηγεί ο Μανώλης Βονικάκης σε δηλώσεις που έκανε στα κανάλια το απόγευμα της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου έξω από το δικαστικό μέγαρο Καβάλας στο συγκεκριμένο περιστατικό ο 25χρονος δεν ήταν μπροστά, του μεταφέρθηκε και σε συνδυασμό - σύμφωνα με τους ισχυρισμούς – με το μπούλινγκ που είχε δεχθεί από το θύμα έκανε ό,τι έκανε.

 

Πάντως ο κ. Βονικάκης επισημαίνει υπήρξε ομολογία και αναμένεται να του απαγγελθεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

 

 

Ακολουθούν όλα όσα είπε ο κ. Βονικάκης:

 

Υπάρχει ομολογία. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε λάβει ακόμα αντίγραφα της δικογραφίας. Περιμένουμε να απαγγελθεί και επισήμως η κατηγορίας της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

 

Αυτό που έχω να πω είναι ότι ο δράστης είναι 25 ετών νεαρός άνθρωπος που δεν γνώριζε όχι από κυνήγι δεν γνώριζε να κρατάει όπλο. Θα μου πείτε αυτό δεν συνάδει με την βολή η οποία ήταν μία κι οδήγησε στον αδόκητο θάνατο του αδικοχαμένου 52χρονου. Δεδομένου ότι η σφαίρα βρήκε στην καρδιά.

 

Αυτό αποδεικνύει ότι όχι απλά δεν σημάδεψε αλλά ήταν ένας πυροβολισμός από απόσταση που έγινε κατά τους ισχυρισμούς του πελάτη μου, για εκφοβισμό του θύματος.

 

Με το θύμα υπήρχαν προηγούμενα ισχυρισμός του βασικός είναι ότι έχει δεχθεί εργασιακό μπούλινγκ, κακοποιητική συμπεριφορά από το θύμα το χρονικό διάστημα που εργαζόταν στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

 

Υπήρχαν και άλλες προστριβές με την ενασχόληση του αδερφού του θύματος με το κυνήγι. Ο αδερφός του δράστη ήταν αυτός που διατηρούσε φιλικές σχέσεις με το θύμα και αυτός είχε τις προστριβές.

 

Το περιστατικό που έλαβε χώρα το βράδυ μία ημέρα τη δολοφονία ήταν αυτό που τελικά όπως όλα δείχνουν όπλισε το χέρι του νεαρού 25χρονου, του φιλήσυχου που δεν έδωσε ποτέ δικαίωμα στην τοπική κοινωνία της Χρυσούπολης.

 

Υπήρξε μια λεκτική διαφωνία – διαπληκτισμός μεταξύ του αδερφού του δράστη και του θύματος που αφορούσε το κυνήγι.

 

Αυτό μεταφέρθηκε στο δράστη ο οποίος εκεί στη σκοτεινή νύχτα της ψυχής του που λένε οι εγκληματολόγοι, τι έγινε για να τον οδηγήσει αυτή η ασήμαντη για εμάς αφορμή να του οπλίσει το χέρι, ένα παλικάρι που δεν έχει πειράξει ποτέ τις αρχές.

 

Όλοι έχουν πέσει από τα σύννεφα όταν μάθαμε την ταυτότητα του δράστη. Ποια ήταν λοιπόν αυτή η ασήμαντη αφορμή που μπόρεσε να οπλίσει το χέρι του 25χρονου.

 

Αυτό θα μας το πουν οι ειδικοί και τα στοιχεία. Ο δράστης είναι συντετριμμένος και δεν έγινε σε βρασμώ ψυχής. Το κίνητρο θα ιχνηλατηθεί. Το όπλο ήταν του αδερφού του το οποίο κατείχε νομίμως.