Διαψεύδονται τελικά οι φήμες περί σύλληψης του δράστη της δολοφονίας της Χρυσούπολης και περί ομολογίας του, μάλιστα, για το έγκλημα.

 

Οι φήμες αυτές είχαν διαδοθεί από τις πρώτες ώρες της δολοφονίας. Αξιωματούχοι της αστυνομίας τις διέψευδαν στο KavalaNews το μεσημέρι της Παρασκευής.

 

Νέες φήμες υπήρξαν ξανά αργά το βράδυ της ίδιας μέρας ενώ υπήρξε και δημοσίευμα τοπικού ΜΜΕ που επικαλούταν μάλιστα αποκλειστικές πληροφορίες.

 

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι πριν τα μεσάνυχτα είχε συλληφθεί ένας 47χρονος από το Χρυσοχώρι, επίσης κυνηγός όπως και το θύμα, ο οποίος εμφανιζόταν να έχει ομολογήσει την πράξη του.

 

Το πρωί του Σαββάτου 17/9 την φήμη της «σύλληψης και ομολογίας» του δράστη της δολοφονίας της Χρυσούπολης διέψευσαν διαδοχικά τέσσερις διαφορετικές αστυνομικές πηγές σε Χρυσούπολη και Καβάλα αλλά και στην περιφερειακή διεύθυνση στην Κομοτηνή.

 

Οι διαψεύσεις είναι στο σύνολο τους προφορικές και η αστυνομία δεν εκδίδει καμία ανακοίνωση για την ώρα. Το δημοσίευμα δεν ήταν τελείως ανακριβές ή ψευδές. Κάπου βασιζόταν.

 

Τα όρια ανάμεσα στην κατάθεση και την ανάκριση είναι πολλές φορές δυσδιάκριτα.  

 

Οι φήμες ωστόσο επιμένουν και φαίνεται ότι προέρχονται από ανθρώπους στη Χρυσούπολη που ισχυρίζονται ότι ξέρουν.

 

Εντωμεταξύ, άλλες φήμες που κυκλοφόρησαν χθες και μάλιστα με πολλές λεπτομέρειες για τη δολοφονία, περιγράφουν ένα τελείως διαφορετικό σενάριο.

 

Για το λόγο αυτό εξετάστηκε και το ποιο αυτοκίνητο είχε χρησιμοποιήσει το θύμα κατά το μοιραίο πρωινό για την προσέλευσή του στο χώρο εργασίας.

 

Εξετάζεται επίσης μια τουλάχιστον κυνηγετική καραμπίνα, πιθανότατα του θύματος. 

 

Η αστυνομία συνεχίζει την συγκέντρωση στοιχείων και το έργο των καταθέσεων συγγενικών και φιλικών προσώπων θα συνεχιστεί όλο το Σαββατοκύριακο ενώ έχει διευρυνθεί ο κύκλος των υπόπτων

 

Εκτός από το πολύ στενό οικογενειακό περιβάλλον, καταθέσεις δίνουν ή θα δώσουν και πρόσωπα από το ευρύτερο περιβάλλον, τόσο της εργασίας όσο και της προσωπικής ζωής. 

 

Η αστυνομία προσπαθεί να τσεκάρει αν στέκουν τα στοιχεία που περιγράφουν όλοι οι μάρτυρες κι αν για το έγκλημα υπήρξε συνεργός.