Ταξίδι αστραπή έκανε το πρωί της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη. Μοναδικός της σταθμός το ξενοδοχείο ΙΜΑΡΕΤ όπου μετέβη από την Κομοτηνή.

 

Είχε συνάντηση με θεσμικούς φορείς και κομματικά στελέχη του Νομού τους οποίους είδε για λίγες ώρες στο ξενοδοχείο.

 

Κατά την αναχώρησή της δήλωσε ευχαριστημένη για τους οικονομικούς δείκτες της Καβάλας τους οποίους χαρακτήρισε τους καλύτερους στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

 

Δεν παύει ωστόσο είπε μεταξύ άλλων να χρειάζονται μεγάλα αναπτυξιακά έργα για τα οποία ενημερώθηκε από τους φορείς.

 

 

Την κ. Μπακογιάννη με αφορμή την περιοδεία της σε Καβάλα και Θράκη ενόψει της ΔΕΘ καλωσόρισε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου όπως έκανε και όλους τους υπουργούς που επισκέφθηκαν τις τελευταίες ημέρες τον νομό.

 

Της θύμισε ωστόσο ότι η Π.Ε. Καβάλας και η Π.Ε. Θάσου απουσιάζουν από τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη της ΠΑΜ-Θ.

 

 

Συγκεκριμένα η κ. Ελευθεριάδου αναφέρει:

 

Μαθαίνω ότι η κ. Μπακογιάννη βρίσκεται σήμερα στην Καβάλα. Ελπίζω να γοητευτεί από την ομορφιά της, όπως τόσοι και τόσοι στο παρελθόν.

 

Βέβαια, να της θυμίσω ότι η Καβάλα δεν ανήκει στην Θράκη, αλλά στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

 

Το σημειώνω, καθώς ως πρόεδρος της επιτροπής για την Θράκη, προσπάθησε να πείσει τους Καβαλιώτες και τους Δραμινούς ότι ο εμβόλιμος τίτλος της Αν. Μακεδονίας στο πόρισμα για την ανάπτυξη της Θράκης είναι αρκετός.

 

Ελπίζω να θυμηθούν οι συνδαιτημόνες της ότι η Π.Ε. Καβάλας και η Π.Ε. Θάσου απουσιάζουν από τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη της ΠΑΜ-Θ.

 

Εκτός και αν είναι και εκείνοι ικανοποιημένοι από τις προσχηματικές αναφορές στην περιοχή, που σε καμία περίπτωση δεν απαντούν στα σοβαρά προβλήματα.

 

Και επειδή τυγχάνει να είμαι μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των υποκλοπών και νομικός, θα ήθελα να μας απαντήσει-επιτέλους- αν επιμένει στην αυθαίρετη απειλή της για 10ετή φυλάκιση σε όποιον σπάσει το απόρρητο των υποκλοπών.