Υποστελεχωμένα και με σημαντικές ελλείψεις φαίνεται να λειτουργούν πολλά Κέντρα Υγείας σε τουριστικές περιοχές της χώρας.

 

Πολλές είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει και το Κέντρο Υγείας Πρίνου Θάσου, αφού η τουριστική σεζόν έχει φτάσει στο ζενίθ της, φιλοξενώντας περίπου 90 - 100 χιλιάδες τουρίστες από τις περισσότερες Βαλκανικές χώρες.

 

Στην περίπτωση αυτή, εντοπίζονται ελλείψεις ιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και διασωστών, με τον διευθυντή του ΚΥ, Θωμά Αγγελόπουλο, να σχολιάζει σε ρεπορτάζ της Μακεδονίας της Κυριακής ότι,«με τόσους πολλούς επισκέπτες, είναι λογικό να υπάρχουν περισσότεροι ασθενείς και να πρέπει να ενεργήσουμε άμεσα. Προσπαθούμε να ανταποκριθούμε με ότι έχουμε. Είμαστε εξοπλισμένοι καλά, αλλά μας λείπει ανθρώπινο δυναμικό. Γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και διασώστες».

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, το φαινόμενο διακομιδής ασθενών στην πόλη της Καβάλας αποτελεί καθημερινότητα, με τα «έκτακτα» δρομολόγια να πληθαίνουν. Βέβαια, στην περίπτωση της Θάσου, συγκριτικά με την Σαμοθράκη, το τοπίο είναι πιο αισιόδοξο καθώς η συχνότητα των ακτοπλοϊκών συνδέσεων με τη στεριά είναι μεγαλύτερη και οι μεταφορές πραγματοποιούνται με μεγαλύτερη ευκολία.

 

Δημοσιεύτηκε στη Μακεδονία της Κυριακής (Αργύρης Ηλιάδης)