Σύμφωνα με το Meteokav από την Κυριακή η θερμοκρασία το τριήμερο Δευτέρα-Τετάρτη κυμάνθηκε σε ελαφρώς χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Ωστόσο, ήδη από σήμερα θα παρουσιαστεί άνοδος ως προς τις μέγιστες θερμοκρασιακές τιμές η οποία από την Παρασκευή θα γίνει πιο αισθητή και ως προς τις ελάχιστες τιμές.

 

Με λίγα λόγια το επόμενο διάστημα θα είναι το πιο ζεστό του φετινού καλοκαιριού μέχρι τώρα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αλλά όχι καύσωνα. Παρακάτω αναλύεται η θερμοκρασιακή πορεία του προσεχούς αυτού διαστήματος. Να τονίσουμε ότι οι τιμές που δίνονται ότι είναι μέσες τιμές δηλαδή τοπικά ίσως παρατηρηθούν ελαφρώς υψηλότερες ή χαμηλότερες τιμές. Επίσης, στα παράκτια παρά τις χαμηλότερες μέγιστες τιμές η αισθητή θερμοκρασία κατά κανόνα είναι ίδια με τα ηπειρωτικά λόγω της υψηλότερης σχετικής υγρασίας εξαιτίας της θαλάσσιας αύρας. Τέλος, κάθε μέρα εντός του www.meteokav.gr θα δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες για την πορεία της επόμενης μέρας.

 

Παρασκευή 22/07

Ελάχιστες: 

Παράκτια 21-23°C (οι χαμηλότερες τιμές θα εντοπίζονται στην ανατολική Θάσο, σε παράκτια με επίπεδο ανάγλυφο π.χ Κεραμωτή και Οφρύνιο, ενώ οι υψηλότερες στην πόλη της Καβάλας)

Ηπειρωτικά 17-20°C (οι χαμηλότερες τιμές σε περιοχές που βρίσκονται σε κάμπους)

Ορεινά 15-18°C (χαμηλότερες τιμές με ανάγλυφο οροπεδίου).

 

Μέγιστες: 

Παράκτια 28-30 °C

Ηπειρωτικά: 31-33 °C (οι χαμηλότερες τιμές στο στα νοτιότερα τμήματα λόγω της επίδρασης της θαλάσσιας αύρας )

Ορεινά : 27-29 °C

 

Σάββατο 23/07

Ελάχιστες: Μικρή άνοδος των ελάχιστων η οποία θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερη στα ορεινά.

Μέγιστες: Άνοδος της θερμοκρασίας 2 °C περίπου.

 

Κυριακή 24/07

Ελάχιστες: Μικρή περαιτέρω άνοδος 1C περίπου σε σχέση με το Σάββατο.

Μέγιστες: Περαιτέρω άνοδος 2 °C σε σχέση με το Σάββατο.

 

Δευτέρα 25/07

Ελάχιστες: πολύ μικρή περαιτέρω άνοδος κυρίως στα παράκτια, πιθανότητα η θερμοκρασία κατά την διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς την Δευτέρα να παραμείνει τοπικά σε ψηλά επίπεδα κυρίως σε παράκτια τμήματα και ιδίως στην πόλη.

Μέγιστες: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

 

Τρίτη 26/07

Ελάχιστες: χωρίς αξιόλογη μεταβολή

Μέγιστες: μικρή πτώση.

 

Τετάρτη 27/07

Ελάχιστες: μικρή πτώση εντονότερη στα ηπειρωτικά

Μέγιστες: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

 

Μετά την Τετάρτη υπάρχει αβεβαιότητα για την θερμοκρασιακή πορεία με τα 2 κύρια σενάρια να είναι η διατήρηση της θερμοκρασίας στα επίπεδα της Τετάρτης δηλαδή παρατεταμένη ζέστη αλλά όχι η έντονη ζέστη της Κυριακής-Δευτέρας ή η μικρή περαιτέρω σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.