θερμοκρασία

Την χαμηλότερη θερμοκρασία του φετινού χειμώνα κατέγραψε ο μετεωρολογικός σταθμός του Δήμου Καβάλας στο Λυκόστομο το πρωί της Τρίτης 23 Ιανουαρίου 2024.

Σημαντική άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία τις επόμενες μέρες, καθώς θα μεταφερθούν θερμές αέριες μάζες από την Αφρική προς τα Βαλκάνια και την νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ τον μήνα Αύγουστο σε πεδινή περιοχή του νομού Καβάλας σημειώθηκε σήμερα από τον μετεωρολογικό σταθμό του δικτύου μας στον Νέο Ζυγό.

Το meteokav.gr αναλύει τις θερμοκρασίες του Ιουλίου στην Καβάλα, αναφέροντας πως είναι ο 2ος ή o 3ος θερμότερος Ιούλιος (ανάλογα με την περιοχή στο Νομό) τα τελευταία 12 χρόνια.

Σύμφωνα με το δίκτυο 53 μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr που λειτουργούν ανελλιπώς από το 2010 μέχρι σήμερα, ο χειμώνας 2022-2023 ήταν ο θερμότερος για τη Βόρεια Ελλάδα και ο 3ος θερμότερος για τις υπόλοιπες περιοχές.

Η πιο ζεστή ημέρα του φετινού καλοκαιριού μέχρι στιγμής ήταν η Πέμπτη 18 Αυγούστου. Σύμφωνα με το meteokav σημειώθηκαν ρεκόρ μέγιστων θερμοκρασιών για το 2022 στους μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου.

Σύμφωνα με το Meteokav από την Κυριακή η θερμοκρασία το τριήμερο Δευτέρα-Τετάρτη κυμάνθηκε σε ελαφρώς χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Ωστόσο, ήδη από σήμερα θα παρουσιαστεί άνοδος ως προς τις μέγιστες θερμοκρασιακές τιμές η οποία από την Παρασκευή θα γίνει πιο αισθητή και ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Το ξεκίνημα της φετινής - με χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες - άνοιξης στην Ελλάδα και γενικότερα στο βόρειο ημισφαίριο, στο οποίο ανήκει η χώρα μας, σηματοδοτεί η εαρινή ισημερ

Θερμοκρασίες σε μονοψήφιες τιμές σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης 23/9 στα ηπειρωτικά της Καβάλας ενώ στα παράκτια και στην πόλη οι θερμοκρασίες πλ

Ρεκόρ 15ετιας έσπασε στην Καβάλα πριν από λίγη ώρα στον μετεωρολογικό σταθμό της Δεξαμενής με την θερμοκρασία να φτάνει τους 38,2°C στις 12:20 σύμφωνα με το meteokav.gr
 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΜΥ, από την Πέμπτη και μετά οι μέγιστες θερμοκρασίες θα υπερβούν σε πολλές περιοχές τους 40 βαθμούς Κελσίου και από την Παρασκευή μέχρι και την Τρίτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, και οι μέγιστες τιμές της, στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, θα φθάσουν περί τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Οι θερμοκρασίες στην κατώτερη ατμόσφαιρα επάνω από όλη την Ελλάδα την Κυριακή και τη Δευτέρα θα είναι επτά έως 13 βαθμούς υψηλότερες από τη μέση τιμή των ετών 1979-2010.

 

Με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αναμένουμε επιδείνωση των πυρό-μετεωρολογικών συνθηκών στη χώρα μας μέχρι το τέλος της εβδομάδα, συνέπεια της ανόδου της θερμοκρασίας και της παρουσίας ξηρών αερίων μαζών πάνω από την περιοχή μας

Επιστρέφουν οι υψηλές θερμοκρασίες από, σήμερα, Τρίτη 12 Ιουνίου 2018. Για ακόμα μία μέρα ο καιρός θα παρουσιαστεί εκτός… εποχής καθώς η ατμοσφαιρική αστάθεια θα φέρει για ένα ακόμα απόγευμα σε αρκετές περιοχές της χώρας βροχές και καταιγίδες.

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Πέμπτη 24 Μαΐου 2018, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε  η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. 

Θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία από όπου και θα εξασθενήσουν.