«Τελικά ήρθε το αναμενόμενο, το αναπόφευκτο. Ο “επιχειρηματίας” στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αφού εδώ δεν βρήκε πορτοκάλια, θα ψάξει αλλού για πορτοκαλιές», δηλώνει ο δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Ποτόλιας.

 

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

 

«Πριν ένα χρόνο, όταν “προέκυψε η μεγάλη ευκαιρία για τον τόπο μας” σχετικά με τον ΑΟΚ, σε ανακοίνωσή μας (04-08-2021) σημειώναμε:

 

“Οι τελευταίες εξελίξεις στον ΑΟΚ με τον κίνδυνο να μην συμμετέχει στην κατηγορία «Super League 2» να είναι πέρα από προφανής, αποδεικνύουν την ουσία του εμπορευματοποιημένου επαγγελματικού αθλητισμού… η «προσμονή» του «σωτήρα» - επιχειρηματία είναι έργο που έχουμε ξαναδεί.

 

Από «σεΐχηδες» των ΗΑΕ μέχρι επενδυτέςφαντάσματα (επιχειρηματίες, τραγουδιστές, ηθοποιοί κλπ) που εξαφανίζονταν πριν αλέκτορα φωνήσαι… και από μεγαλοσχήμονες βιομηχάνους και εφοπλιστές που εξασφαλίζουν μαζί με τα εκατομμύρια της κερδοφορίας των ομάδων τους, τζάμπα γήπεδα, υποδομές, δανειοδοτήσεις με ευνοϊκούς όρους, ρυθμίσεις χρεών, διαγραφές κτλ…”  

 

Την ίδια περίοδο η διοίκηση του δήμου με επιστολή (02/08/2021) του δημάρχου προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, σημείωνε μεταξύ άλλων: «Η περιοχή μας έχει απόλυτη ανάγκη από επενδυτές της σοβαρότητας και αποφασιστικότητας του συγκεκριμένου επιχειρηματία (Σημ.: εννοεί τον Χατζητέτοιο)».

 

Στην ίδια κατεύθυνση σύσσωμη η αντιπολίτευση (εκτός Λ.Σ.) ζητούσε (04/08/2021) “κατεπείγουσα σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα «συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τη στήριξη του ΑΟΚ»”.

 

Επίσης την ίδια περίοδο δημοσιεύθηκαν απόψεις σχετικά με το θέμα, απόψεις που έβαζαν ευθέως κατά των μικρών επιχειρηματιών που κράτησαν την ομάδα τα τελευταία χρόνια, με περιεχόμενο όπως: “Έρχεται πριν δύο χρόνια ένας αποδεδειγμένα μεγάλος επενδυτής με την πρόθεση να συνεισφέρει στην ομάδα και τον απορρίπτετε;”.

 

Τελικά ήρθε το αναμενόμενο, το αναπόφευκτο. Ο “επιχειρηματίας” στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αφού εδώ δεν βρήκε πορτοκάλια, θα ψάξει αλλού για πορτοκαλιές.

 

Ένα είναι σίγουρο, εδώ και χρόνια το ποδόσφαιρο μετατράπηκε από παιχνίδι των πολλών σε μπίζνες των λίγων. Το ερασιτεχνικό κομμάτι του παραγκωνίστηκε. Υπάρχει κυρίως χάρη στο μεράκι κάποιων. Διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) δεν βρίσκουν τους αναγκαίους πόρους για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

 

Κατά την άποψή μας το ποδόσφαιρο πρέπει να βρίσκεται στον αντίποδα της σημερινής πραγματικότητας. Πρέπει να μαθαίνει τη νεολαία να είναι η ίδια πρωταγωνιστής στους αθλητικούς χώρους και όχι θεατής - καταναλωτής. Ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό.

 

Στη λογική μας δεν υπάρχουν ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες, παρά μόνο αθλητικά σωματεία.

 

Είναι ανάγκη να υπάρξει ένα μεγάλο κίνημα σε αυτήν την κατεύθυνση από τους ανθρώπους του αθλητισμού, την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

 

Χρειάζεται να προταχθούν:

 

- Αύξηση των τακτικών επιχορηγήσεων ομοσπονδιών και σωματείων.

 

- Σύγχρονες, δημόσιες, ανοιχτές και δωρεάν σε όλους αθλητικές εγκαταστάσεις.

- Η κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον αθλητισμό.

 

- Ιδιαίτερο βάρος στην υγεία των μαθητών - αθλητών. Με ευθύνη του κράτους να παρέχονται δωρεάν προληπτικές και εξειδικευμένες εξετάσεις».

 

(δελτίο Τύπου)