«Ο κ. Μητσοτάκης κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να δώσει τη χαριστική βολή σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Αυτές που τώρα αλαζονικά χαρακτηρίζουν "ζόμπι" οι υπουργοί του», δηλώνει η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Τονίζει ότι: «η κυβέρνηση συνεχίζει να αγνοεί πλήρως την οικονομική πραγματικότητα που βιώνουν οι επιχειρήσεις».

 

Αναλυτικά όσα λέει η κ. Ελευθεριάδου:

 

«Με πληθωρισμό 12%, έκρηξη του ενεργειακού κόστους, αποκλεισμό από τον τραπεζικό δανεισμό και δραματική μείωση του τζίρου, σήμερα, μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, βεβαίωσε τις οφειλές για την επιστρεπτέα προκαταβολή.

 

Περισσότερες από 600.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες όχι μόνο καλούνται να καταβάλλουν 3 δις. ευρώ, στραγγίζοντας πλήρως την όποια ρευστότητα έχει μείνει στην αγορά, αλλά και να τα καταβάλουν τις ίδιες μέρες που καλούνται να πληρώσουν ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ στο τέλος του Ιουλίου.

 

Οι συνέπειες της πανδημίας συνεχίζουν να ταλανίζουν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ενώ οι προσδοκίες των εμπόρων της Καβάλας για ένα καλό αγοραστικά καλοκαίρι δεν επιβεβαιώθηκαν. Ο χειμώνας του 2023 προβλέπεται εξαιρετικά δύσκολος και η βεβαίωση ποσών της επιστρεπτέας προκαταβολής αποτελεί ένα ακόμα χτύπημα στο λιανεμπόριο.

 

Ο κ. Μητσοτάκης κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να δώσει τη χαριστική βολή σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Αυτές που τώρα αλαζονικά χαρακτηρίζουν «ζόμπι» οι υπουργοί του».

 

(δελτίο Τύπου Τ. Ελευθεριάδου)