Βρέθηκε λύση στο θέμα μεταφοράς των μαθητών από και προς το σχολείο στο πρόβλημα που εμφανίστηκε μετά τον καθορισμό της ελάχιστης χιλιομετρικής απόστασης και τη δωρεάν μεταφορά, σύμφωνα με τον Γιάννη Πασχαλίδη.

 

Ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα όπου του εξήγησε πως η διάταξη αυτή έχει προκαλέσει ανισότητες στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι μαθητές- κάτοικοι των όμορων χωριών, αναφορικά με το ζήτημα της μεταφοράς τους.

 

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

 

«Ο βουλευτής Π.Ε Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης πραγματοποίησε χθες συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και συζήτησαν επί σειράς θεμάτων που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή μας.

 

Αρχικά, ο βουλευτής έθεσε το ζήτημα της τροποποίησης της Κ.Υ.Α 50025/19-9-2018 (ΦΕΚ 4217/Β/26-9-2018), η οποία ρυθμίζει το ζήτημα της μεταφοράς μαθητών δημόσιων σχολείων από τις Περιφέρειες και ειδικότερα καθορίζει την ελάχιστη χιλιομετρική απόσταση που πρέπει να έχει η κατοικία του μαθητή από την σχολική μονάδα, ώστε να δικαιούται δωρεάν μεταφορά.

 

Όπως εξήγησε ο βουλευτής, η διάταξη αυτή έχει προκαλέσει ανισότητες στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι μαθητές - κάτοικοι των όμορων χωριών, αναφορικά με το ζήτημα της μεταφοράς τους.

 

Έτσι, ενώ το ένα χωριό μπορεί να εμπίπτει εντός της προβλεπόμενης χιλιομετρικής απόστασης και εφαρμόζεται η μεταφορά μαθητών, στο ακριβώς διπλανό χωριό δεν εφαρμόζεται, διότι υπάρχει υπέρβαση της χιλιομετρικής απόστασης (χαρακτηριστικό παράδειγμα Νικήσιανη, Γεωργιανή, Αγ. Χριστόφορος).

 

Αυτό έχει ως συνέπεια ορισμένοι μαθητές να μεταβαίνουν στο σχολείο τους με τα πόδια, ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών, ενώ συμμαθητές τους που κατοικούν λίγα μέτρα πιο μακριά να μεταβαίνουν με σχολικό λεωφορείο.

 

Ο υπουργός, κατανοώντας το πρόβλημα, δέχτηκε την πρόταση του βουλευτή και πολύ σύντομα το πρόβλημα θα επιλυθεί με τροποποίηση της ανωτέρω διάταξης στην νέα ΚΥΑ που θα αφορά τα πειραματικά σχολεία.

 

Επίσης, σήμερα ο βουλευτής έλαβε τη συγκινητική επιστολή-ευχαριστήριο του διευθυντή του 11ου Δημοτικού Σχολείου κ. Μάριου Παρασχάκη για τη δωρεά τριών σταθερών υπολογιστών προς αναβάθμιση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού του Εργαστηρίου Πληροφορικής του σχολείου.

 

 Με την ίδια επιστολή ευχαριστεί τον Σύλλογο Αδελφοποίησης Νυρεμβέργης – Καβάλας «Φίλος» για τη χορηγία άλλων δύο σταθερών υπολογιστών.

 

Ο βουλευτής με τη σειρά του ευχαριστεί τον Σύλλογο για τη στήριξη της προσπάθειας, αλλά και τον διευθυντή, ο οποίος με μεράκι και όρεξη νοιάζεται για τη κάλυψη των αναγκών του σχολείου του και των μικρών μας μαθητών.

 

Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα ακραία φαινόμενα που έπληξαν την προηγούμενη εβδομάδα την περιοχή μας και κυρίως το Δήμο Παγγαίου και το Δήμο Νέστου, που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

 

Ο κ. Πασχαλίδης μετέφερε στον υπουργό τα τεράστια προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις περιοχές και ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών για τα έργα αποκατάστασης.

 

 Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε: «Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό για τη συνάντηση, για το ενδιαφέρον που επέδειξε και για την άμεση ανταπόκρισή του στα ζητήματα που του εξέθεσα. Ένα μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπωρούσε πολλούς μαθητές των χωριών μας βρίσκει επιτέλους τη λύση του. Ευελπιστώ ότι σύντομα θα εκκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης στους Δήμους Παγγαίου και Νέστου διότι οι ζημίες που προκλήθηκαν είναι πράγματι πολύ μεγάλες».

 

(δελτίο Τύπου Γ. Πασχαλίδης)