Τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας επισκέφτηκε στις 10/9 ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας με το Ποτάμι Γεώργιος Γκαϊντατζής. Ο κ. Γκαιντατζής ενημερώθηκε για τα προβλήματα του κλάδου από τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του συλλόγου κ. Λεμονίδη και Παπαϊωάννου.

 

Το ασφαλιστικό με τις δύο βασικές του διαστάσεις το υγειονομικό και το συνταξιοδοτικό εκτιμάται ότι είναι το βασικό πρόβλημα του κλάδου, που δεν προβλέπεται να αμβλυνθεί αν συνεχιστεί η περίοδος ύφεσης που διανύουμε.

 

Συζητήθηκαν επίσης τα θέματα της απελευθέρωσης των αγορών και της ευελιξίας στο θέμα του ανοίγματος των αγορών τις Κυριακές. Σε τοπικό επίπεδο διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι η βελτίωση της διασύνδεσης με τη Θάσο μέσω της εκλογίκευσης των δρομολογίων θα επιδρούσε θετικά στην δραστηριοποίηση της αγοράς.

 

Ο Γ. Γκαϊντατζής επισήμανε τη σταθερή υποστήριξη του Ποταμιού στην επιχειρηματικότητα και ανέφερε ενδεικτικές προτάσεις του Ποταμιού όπως δέσμευση για κανένα νέο φόρο και τη μείωση των φορολογικών και εργοδοτικών εισφορών έως 30% για τις επιχειρήσεις με κριτήριο τη δημιουργία θέσεων εργασίας.