Το ξεχωριστό αυτό μέρος αποτελεί έναν από τους πολλούς λόγου που πρέπει να επισκεφθείτε το όμορφο νησί.

 

Το κατάφυτο νησί του Βορείου Αιγαίου φιλοξενεί μοναδικής ομορφιάς τοποθεσίες. Το σπουδαίο παρελθόν της Θάσου και η εντυπωσιακή ομορφιά της προσφέρουν μια σειρά από εμπειρίες που αξίζει να ανακαλύψετε.

 

Οι μαγευτικές παραλίες του νησιού αποτελούν ένα από τα δυνατά του σημεία. Γαλαζοπράσινα νερά, καταπράσινα τοπία – άλλες οργανωμένες και άλλες πιο απομονωμένες ανάλογα με τη διάθεση και την προτίμησή σας.

 

Tip: Μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού είναι ο Παράδεισος και μάλλον δε φέρει τυχαία το όνομά της, μιας και μιλάμε για ένα φανταστικό τοπίο. Η Χρυσή Αμμουδιά, και τα κρυστάλλινα νερά με φόντο τα επιβλητικά πεύκα θα σας μαγέψουν.

 

Η διάσημη φυσική πισίνα της Γκιόλας είναι το must – visit του νησιού

 

Το λεγόμενο «Δάκρυ της Αφροδίτης» είναι ένα μικρό «θαύμα» της φύσης. Πρόκειται για μια θαλάσσια πισίνα, η οποία περιβάλλεται από ψηλά βράχια, ύψους 8 μέτρων. Το μέγεθός είναι ιδανικό για να απολαύσετε τις βουτιές σας και να κολυμπήσετε στα υπέροχα νερά.

 

Αποτελεί πόλο έλξης τουριστών από όλο τον κόσμο και φυσικά έχει κερδίσει τους σταθερούς θαυμαστές της. Υπάρχουν διαφόρων υψομέτρων βράχοι από τους οποίους μπορείτε να απολαύσετε τις βουτιές σας.

 

Η παραλία προσεγγίζεται από ένα μονοπάτι, το οποίο είναι σύντομο, αλλά απαιτεί προσοχή. Αν σας αρέσει το περπάτημα, ο προορισμός θα σας αποζημιώσει. Ωστόσο επιλέξτε να ξεκινήσετε τις πρωινές ώρες και να απολαύσετε την ημέρα σας εκεί, ώστε να αποφύγετε το περπάτημα με υψηλές θερμοκρασίες.

 

Φυσικά, το σημείο είναι μη οργανωμένο, οπότε σας προτείνουμε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα. Φροντίστε να υπολογίσετε σωστά το νερό που χρειάζεστε, προκειμένου να σας φτάσει και για την επιστροφή σας.

 

πηγή: diakopes.gr  - φωτογραφία shutterstock