Το Δ.Σ της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Καβάλας εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση της 4ης ΥΠΕ να μετακινήσει γιατρούς του νοσοκομείου Καβάλας για να καλύψουν εφημερίες νοσοκομείου Σερρών κατά τους θερινούς μήνες.

 

«Για ποιό λόγο αποδυναμώνουν το Νοσοκομείο την καλοκαιρινή περίοδο που λόγω της μεγάλης τουριστικής κίνησης ο φόρτος εργασίας διπλασιάζεται και κάθε Γιατρός είναι υπερπολύτιμος. Δεν περισσεύει κανείς ούτε για μισή εφημερία αλλού», τονίζουν στην ανακοίνωση τους.

 

Όπως εξηγούν, οι καρδιολόγοι του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και της Καρδιολογικής Κλινικής καθώς και Αναισθησιολόγοι θα κληθούν να καλύψουν εφημερίες του Γ.Ν Σερρών κατά τη διάρκεια των επομένων μηνών.

 

Αναλυτικά:

 

«Υπενθυμίζουμε ότι για τις προηγούμενες μετακινήσεις των Αναισθησιολόγων του νοσοκομείου μας η ΕΓΕΣΥΚ είχε επιδώσει εξώδικη διαμαρτυρία στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια, στο Υπουργείο και στη Διοίκηση του Γ.Ν Καβάλας. Παρόλα αυτά η απάντηση τους στο δίκαιη διαμαρτυρία μας ήταν να διαθέσουν εκτός από τους Αναισθησιολόγους και Καρδιολόγους για εφημερίες στο Νοσοκομείο Σερρών».

 

«Καλούμε την 4η ΥΠΕ καθώς επίσης και τη Διοίκηση του Γ.Ν Καβάλας να μας εξηγήσει για ποιο λόγο αποδυναμώνουν το Νοσοκομείο την καλοκαιρινή περίοδο που λόγω της μεγάλης τουριστικής κίνησης ο φόρτος εργασίας διπλασιάζεται και κάθε Γιατρός είναι υπερπολύτιμος. Δεν περισσεύει κανείς ούτε για μισή εφημερία αλλού.

 

Καλούμε την 4η ΥΠΕ και τη Διοίκηση του Γ.Ν Καβάλας, όπως έχουν για πρώτη επιλογή το Νοσοκομείο μας για κάθε είδους απόσπαση Γιατρών σε όλη την ΥΠΕ, αντίστοιχα να το έχουν πρώτη επιλογή και στην προκήρυξη θέσεων Ιατρικού προσωπικού. Περιμένουμε από την Διοίκηση να απαιτήσει και από την 4Η ΥΠΕ να αποδώσει προς διορισμό όλες τις θέσεις Γιατρών που ζήτησε το Νοσοκομείο μας.

 

Η ΕΓΕΣΥΚ θα συνεχίσει να είναι μια φωνή που αναδεικνύει τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας που είναι και προβλήματα των πολιτών της Καβάλας. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε περισσότερες θέσεις Ιατρικού προσωπικού. Η λύση είναι η στήριξη και η ενδυνάμωση όλων των Νοσοκομείων και όχι η μετατροπή των Γιατρών τους σε γυρολόγους».

 

Ο Πρόεδρος: Τεπελόπουλος Γιώργος                                                          

Η Γραμματέας: Βέλκου Ζωγραφιά

 

(δελτίο Τύπου ΕΓΕΣΥΚ)