Σε μια πρωτότυπη δράση προχωρά το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Αμυγδαλεώνα. Στις 8 Ιουνίου υποδέχεται το Κινητό Εκπαιδευτικό Πλανητάριο για μαθητές, εκπαιδευτικούς, παιδιά και γονείς.

 

Θα βρίσκεται στον προαύλιο χώρο στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας  από τις 5:30 το απόγευμα μέχρι και τις 10:00 το βράδυ.

 

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τον έναστρο ουρανό, αστερισμούς, γαλαξίες και να μελετήσουν το ηλιακό μας σύστημα.

 

Σε περίπτωση βροχόπτωσης η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε ορισμένο εσωτερικό χώρο.

 

Η παρουσίαση του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος  θα πραγματοποιηθεί από Φυσικούς, με εξειδικευμένες γνώσεις αστρονομίας.

 

Όπως λέει το εκκλησιαστικό συμβούλιο:
 

 

«Για την αποφυγή παρεξηγήσεων, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας για τους συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό κινητό πλανητάριο καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος αλλά και συγκεκριμένος.

 

Στην δράση αυτή της ενορίας μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή οι γονείς παιδιών του νηπιαγωγείου, του Δημοτικού και Γυμνασίου με προτεραιότητα σε αυτούς που κατοικούν στον Αμυγδαλεώνα.

 

(Επισημαίνουμε ότι πιθανό ενδιαφέρον με δηλώσεις συμμετοχής και εκτός Αμυγδαλεώνα μπορεί να παρατείνει την διενέργεια της δράσης και την επόμενη ημέρα Πέμπτη 9 Ιουνίου. Για το γεγονός αυτό θα ενημερωθείτε με προσωπικό τηλεφώνημα).

 

Είναι απαραίτητο να δηλώσετε εγκαίρως την συμμετοχή στο τηλέφωνο 6973813805 και από ώρα 5 το απόγευμα μέχρι και 9 το βράδυ καθημερινά.

 

Τελευταία ημέρα των δηλώσεων Κυριακή 5 Ιουνίου

 

Θα δημιουργηθούν έξι τμήματα παιδιών χρονικής διάρκειας 45 λεπτών το καθένα με ώρα ενάρξεως 5:30 το απόγευμα.

 

Το κόστος του εισιτηρίου για την είσοδο των παιδιών στο κινητό πλανητάριο ορίζεται στα 3 € και αφορά αποκλειστικά στα έξοδα κινήσεως αλλά και λειτουργίας του πλανηταρίου.

 

Αν υπάρχει αδυναμία καταβολής του ποσού αυτού από κάποια οικογένεια προκειμένου να μην στερηθεί το παιδί σας την είσοδό του σε αυτό, παρακαλώ μην διστάσετε να τηλεφωνήσετε στον π. Νεκτάριο.

 

Σημειώνουμε ότι, μικροί και μεγάλοι ακόμη και αυτοί που δεν κατοικούν στον Αμυγδαλεώνα θα μπορούν καθ΄ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας και χωρίς εισιτήριο να παρακολουθήσουν με σειρά και τάξη από τις 5:30 το απόγευμα έως και τις 22:00 το βράδυ τον ήλιο ή έναν άλλο ορισμένο πλανήτη που θα έχουν επιλέξει οι Καθηγητές του Πλανηταρίου καθώς και να απασχοληθούν τα παιδιά.

 

Η παρακολούθηση του ήλιου με το ειδικό τηλεσκόπιο θα μπορεί να πραγματοποιηθεί μέχρι του σημείου εκείνου που θα είναι ακόμη ορατός και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.

 

Μετά την δύση του ηλίου θα συνεχιστεί η παρακολούθηση ενός άλλου πλανήτη με τηλεσκόπιο νυκτός».

 

Επίσης αναφέρουν ότι σε περίπτωση που δεν απαντήσουν στην κλήση θα την επιστρέψουν στη συνέχεια ώστε να μη χαθεί καμία συμμετοχή.