«Ατύπως, και το βλέπεις αυτό από την κίνηση όλων, η χώρα έχει μπει σε μία προεκλογική περίοδο η οποία θα κρατήσει όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο», δήλωσε από την Καβάλα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.   

 

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιωτόπουλος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είπε ότι:

 

«Είναι αποφάσεις που παίρνει ο πρωθυπουργός. Αυτός αναλύει τα δεδομένα και τον πολιτικό χρόνο. Έχω την άποψη και όπως έχει δηλώσει, έχει στο νου του να εξαντλήσει την τετραετία. Από εκεί και πέρα, οι συγκυρίες και τα δεδομένα μεταβάλλονται συνεχώς. Εγώ είμαι υπέρ των εκλογών στο τέλος της τετραετίας. Έχω βάλει και το δικό μου πρόγραμμα και θα ήθελα να τελειώσω δυο-τρία μεγάλα θέματα που έχει να κάνει με το χαρτοφυλάκιο της Εθνικής Άμυνας».

 

«Πρέπει να θυμόμαστε ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι διπλές. Η χώρα θα περάσει μία περίοδο δύο μηνών όπου δεν θα έχει εκλεγμένη και σταθερή κυβέρνηση με ότι και αν συνεπάγεται αυτό. Επομένως η απόφαση του χρόνου των εκλογών θα έχει πολλές παραμέτρους και πρέπει να ληφθεί με πολύ περίσκεψη», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

 

«Πετυχημένη η επίσκεψη στις ΗΠΑ»

 

«Η επίσκεψη στις ΗΠΑ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Φάνηκε για μία ακόμα φορά και στις επαφές με τον πρόεδρο Μπάιντεν στις οποίες είχα την τιμή να συμμετέχω και στις επαφές με τα μέλη των επιτροπών εξωτερικών υποθέσεων, Γερουσίας και Κογκρέσου και στις υπόλοιπες επαφές που έγιναν ότι η Ελλάδα εκτιμάται από τις ΗΠΑ ως συνεπείς, αξιόπιστος και σωστός εταίρος. Η στρατηγική σχέση των δύο χωρών βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο. Τα επιχειρήματα μας, τα εθνικά μας δίκαια εισακούγονται από την υπερδύναμη με ότι αυτά» σχολίασε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

 

«Σε ότι αφορά το δικό μου κομμάτι, το καθαρό αμυντικό, αποσπάσαμε την έγκριση του προέδρου Μπάιντεν για είσοδο στο πρόγραμμα των F-35. Δεν είναι μία αγορά που θα γίνει σε ένα-δυο χρόνια. Έχουμε κάνει τον σχεδιασμό μας. Ξέρουμε ότι οι δαπάνες για την άμυνα κοστίζουν αρκετά αλλά έχουν και ανυπολόγιστο εθνικό όφελος», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

 

«Σχεδιάσαμε την αγορά στην επόμενη επταετία. Επρεπε για πολιτικούς και συμβολικούς λόγους η Ελλάδα να πάρει το "πράσινο φως" από τον πρόεδρο των ΗΠΑ για την εισαγωγή σε αυτό το πρόγραμμα», συμπλήρωσε.