Με στόχο οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων να ερμηνεύσουν τον «Ύμνο της Αγάπης» του Απόστολου Παύλου, οι «Άδοντες και Ψάλλοντες» ανανεώνουν το ραντεβού τους για το 2023.

 

Του χρόνου το φεστιβάλ θα γίνει από 4 έως 8 Μαΐου υπό τη διεύθυνση του Πολωνού συνθέτη, Ζμπίγκνιεφ Πράισνερ.

 

«Αυτό που ανακοινώνουμε τώρα έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Θα το επιδιώξουμε. Ήδη έχουμε μιλήσει με τον κ. Πράισνερ, είναι θετικός και του άρεσε πολύ η ιδέα», λέει στον KavalaNews 102.8 ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, Γιάννης Κακάρας.

 

«Αυτή είναι η μικρή ιδέα. Η μεγάλη είναι, η πόλη που ξεκίνησε ο Απόστολος Παύλος το αποστολικό του έργο να γίνει ένα διεθνές κέντρο λατρευτικής μουσικής με οδηγό τον Απόστολο Παύλο και να έρχονται εδώ από όλο τον κόσμο. Αυτό θέλει οραματισμό, δουλειά και στόχευση μακροπρόθεσμη», σημειώνει ο κ. Κακάρας.

 

 

 

Ποιος είναι ο Ζμπίγκνιεφ Πράισνερ

 

Ο Ζμπίγκνιεφ Πράισνερ είναι Πολωνός συνθέτης. Θεωρείται μεγάλος συνθέτης ταινιών του κινηματογράφου.

 

Ο Πράισνερ είναι γνωστός για τη μουσική που συνέθεσε για τις ταινίες σε σκηνοθεσία του Κριστόφ Κισλόφσκι.

 

Το τραγούδι του για την ενοποίηση της Ευρώπης, βασισμένο στο ελληνικό κείμενο της Α’ Επιστολής προς Κορινθίους του Αποστόλου Παύλου, με τίτλο: «Ο Ύμνος της Αγάπης».

 

Αποδίδεται σε ένα χαρακτήρα μιας των ταινιών της τριλογίας: "Τα τρία Χρώματα" του Κισλόφσκι, την "Μπλε", διαδραματίζοντας σπουδαίο πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιστορία.

 

 

Στην φωτογραφία ο Ζμπίγκνιεφ Πράισνερ