γράφει ο

Κώστας Φιλίδης

 

Δώδεκα μπαίνουν στη διαδικασία συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα, σύμφωνα με τη λίστα που συνέταξε χθες το βράδυ και απέστειλε σήμερα στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του κόμματος, η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας.

 

Εκτός του εκλεγέντος Δημήτρη Εμμανουηλίδη, και των Κώστα Μορφίδη και Γιάννη Ταστσόγλου, που συμμετείχαν στις εκλογές του Γενάρη, αίτηση έχουν καταθέσει οι Τάσος Καρασαββόγλου (καθηγητής ΤΕΙ Καβάλας), Γιώργος Καρατσιουμπάνης (οικονομολόγος, μέλος της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ), Αναστασία Μιρλή (βιολόγος), Παύλος Μιχαηλάκης (δημόσιος υπάλληλος, από το Παγγαίο), Δημήτρης Νικόπουλος (από το Παγγαίο), Γιώργος Παπαφιλίππου (δικηγόρος με καταγωγή από την Θάσο), Πάρης Πεντίκης (καθηγητής στην ιδιωτική εκπαίδευση) και Αλέξης Πολίτης (πνευμονολόγος του Νοσοκομείου Καβάλας).

 

Όλοι τους είναι μέλη του κόμματος, εκτός του κ. Καρασαββόγλου, ο οποίος είναι ανένταχτος.

 

Στη λίστα υπάρχει και το όνομα της Κατερίνας Γεροστεργίου, η συμμετοχή της οποίας θα κριθεί σε κεντρικό επίπεδο μεταξύ των συνεργαζόμενων κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγων Πράσινων, των οποίων είναι μέλος.

 

Μέχρι την Πέμπτη θα γίνει η πρώτη επιλογή των προσώπων, καθώς και η θέση τους στο ψηφοδέλτιο. Η τελική απόφαση θα ληφθεί σε ειδική συνεδρία της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής το ερχόμενο Σάββατο.

 

Στο μεταξύ, από χθες άρχισε η σύνταξη και η εξειδίκευση του προεκλογικού Προγράμματος του κόμματος, όπως αποφασίστηκε στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Το Πρόγραμμα θα παρουσιαστεί το απόγευμα της Κυριακής από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο Βελλίδειο Ίδρυμα στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης