«Έντρομος μπροστά στην οργή και την αγανάκτηση της κοινωνίας ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να πάρει κάποια μέτρα για να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, την Πέμπτη (5/5) από την Καβάλα.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία και τους πολίτες να πάρουν μέρος στις εσωτερικές διεργασίες του κόμματος την Κυριακή 15 Μαΐου για να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα αλλαγής.

 

«Αφού εννιά μήνες ο κ. Μητσοτάκης, με την πολιτική του να αφήσει ανεξέλεγκτη την αισχροκέρδεια στην ενέργεια, έχει λεηλατήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σήμερα έντρομος μπροστά στην οργή και την αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας προσπαθεί να πάρει κάποια μέτρα για να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε. 

 

«Για μας όποια μέτρα, έστω και αυτά τα πολύ αργοπορημένα, είναι καλοδεχούμενα. Ακόμα πιο καλοδεχούμενη όμως είναι μία απόφαση που πρέπει να πάρει: Την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

 

Εδώ, από την Καβάλα, Θέλω να δείξω, για άλλη μία φορά, την ανάγκη να στηριχθεί με κάθε τρόπο η ελληνική κοινωνία, οι μισθωτοί, οι χαμηλόμισθοι κυρίως, τα νοικοκυριά, οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, εδώ από την Καβάλα που έχει γίνει συνώνυμο της εργασιακής εκμετάλλευσης της εργασιακής ζούγκλας με τους χιλιάδες απολυμένους» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

 

 

 

Ο κ. Τσίπρας περπάτησε στο εμπορικό κέντρο, σταμάτησε σε αρκετά καταστήματα και συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες.

 

Αναφερόμενος στα μέτρα που ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, σχολίασε με την παροιμία «να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω μέλι».

 

Στη διαδρομή συνάντησε τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλη Λεμονίδη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά, ο εμπορικός κόσμος από την πανδημία και την ενεργειακή κρίση, ενώ συνομίλησε και με την πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου, Σίσυ Ρακιτζή

 

Ένας ιδιοκτήτης ψητοπωλείου τού είπε ότι ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος από 600 με 700 ευρώ που ήταν, τώρα έχει φτάσει τα 1.350 ευρώ, ενώ ένας άλλος του έδειξε τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος με τη μεγάλη αύξηση.

 

«Τα κομμωτήρια δεν είναι βιώσιμα, κλείνουν το ένα μετά το άλλο, προσφέρουμε δωρεάν κουρέματα», είπε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μία ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου.

 

Τον Αλέξη Τσίπρα υποδέχθηκε αρκετός κόσμος, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς την πλατεία Καπνεργάτη που μίλησε σε μία σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στο ζήτημα με τους απολυμένους των Πετρελαίων και των Λιπασμάτων.