Καλά νέα για τον αεροπορικό τουρισμό στη Θάσο. Τα στοιχεία των κρατήσεων δικαιολογούν την αισιοδοξία της τουριστικής αγοράς.

 

Μετά το «μούδιασμα» εξαιτίας του πολέμου, οι κρατήσεις επανέρχονται.

 

Σχετικά με τους επισκέπτες από την Πολωνία, «η κοινή γνώμη στράφηκε κυρίως στο προσφυγικό παρά να κλείσει διακοπές. Αυτό έχει αλλάξει. Υπάρχει ανάκαμψη. Θα πάνε καλά τα πράγματα» είπε στον KavalaNews 102.8 ο τουριστικός πράκτορας από το νησί της Θάσου, Τάσος Τερζής.

 

«Επίσης η πτήση της Λιθουανίας συνεχίζει με τα ίδια ποσοστά κρατήσεων με πέρυσι, όπως καλά πάει και η Σλοβακία. Αυξημένη είναι η κίνηση από την Τσεχία» επισημαίνει.

 

Δήλωσε, συγκρατημένα αισιόδοξος, ενώ σημείωσε ότι: «θα φτάσουμε στο 80% του 2019 στον αεροπορικό τουρισμό».

 

Επίσης την Πρωτομαγιά η Θάσος υποδέχθηκε και τους πρώτους Βρετανούς τουρίστες (δες ΕΔΩ).

 

Μεταξύ των πτήσεων που προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης με τελικό προορισμό των επισκεπτών τη Θάσο, είναι από:  

 

Το Βίλνιους (Λιθουανία), Βαρσοβία – Κατοβίτσε (Πολωνία), Πράγα (Τσεχία), Μπρατισλάβα (Σλοβακία). Οι πτήσεις είναι εβδομαδιαίες.

 

Όπως εξηγεί ο κ. Τερζής στο νησί φτάνουν περίπου 3.000 Λιθουανοί, 6-7.000 Πολωνοί, περίπου 7.000 Τσέχοι και 1.800 Σλοβάκοι.

 

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα φέτος θα είναι ακρίβεια. Βλέπω τους ξενοδόχους διατακτικούς. Έκαναν συμβόλαια που δεν γνώριζαν τις αυξήσεις που θα έρθουν. Έχουν σοβαρό πρόβλημα. Δεν γίνεται να ανεβάσουν τιμές γιατί έχουν πουλήσει συμβόλαια από πέρυσι. Σε εμάς υπάρχει το πρόβλημα της μεταφοράς μετά την αύξηση των ναύλων στα φέρι. Οι χαμένοι είναι οι ξενοδόχοι και οι πράκτορες», λέει ο κ. Τερζής.

 

Τόνισε επίσης το θέμα με την έλλειψη προσωπικού: «Η μόνη πρόταση είναι να λυθεί τουριστική σχολή στη Θάσο. Αυτό θα φέρει άτομα που θα σπουδάσουν και να μείνουν στο νησί».

 

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: