«Την έντονη ανησυχία και αντίθεσή των συνταξιουχικών οργανώσεων όλης της χώρας, σχετικά με την καθυστέρηση καταβολής από το Υπουργείο Εργασίας των συνδρομών, που νόμιμα παρακρατούνται οικειοθελώς από τους συνταξιούχους για την ενίσχυση πρωτοβάθμιων σωματείων και δευτεροβαθμίων οργανώσεων, κατέθεσαν με ερώτησή τους 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία της Τάνιας Ελευθεριάδου», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

 

Αναλυτικά: 

 

«Όπως σημειώνουν, με βάση τις διατάξεις των νόμων 4387/16 (άρθρο 102) και 4611/19 (άρθρο 41) νομοθετήθηκε η προαιρετική παρακράτηση από κάθε συνταξιούχο του ποσού των 20 λεπτών του ευρώ (0,20) τον μήνα από την κύρια σύνταξή του, με την συγκατάθεσή του, για την ενίσχυση των οικονομικών δυνατοτήτων και αναγκών των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων των συνταξιούχων, με σκοπό την  κάλυψη και εκπλήρωση των μισθολογικών, λειτουργικών, πολιτιστικών, κ.α. δραστηριοτήτων τους. 

 

Οι δύο τελευταίες υπουργικές αποφάσεις ήταν το 2019 από τον τότε υφυπουργό Αναστάσιο Πετρόπουλο, η οποία «πάγωσε» αναιτιολόγητα από τον κ. Γιάννη Βρούτση, για να εκδώσει τελικά στο τέλος του έτους υπουργική απόφαση που αφορά τα ποσά που είχαν συγκεντρωθεί για το έτος 2017

 

Έτσι, σήμερα δεν έχουν αποδοθεί στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των συνταξιούχων οι συνδρομές,  που έχουν παρακρατηθεί για τα έτη, 2018- 2019- 2020- 2021 και του τρέχοντος μέχρι σήμερα.

 

Οι βουλευτές/τριες ρωτούν τον Υπουργό Εργασίας αν προτίθεται να εκδώσει άμεσα και χωρίς περαιτέρω χρονοτριβή, υπουργική απόφαση που θα αποδίδει στις συνταξιουχικές οργανώσεις τις συνδρομές που έχουν παρακρατηθεί για τα έτη, 2018- 2019- 2020- 2021 και του τρέχοντος μέχρι σήμερα.

 

 

(δελτίο Τύπου Τ. Ελευθεριάδου)