Πέρα από τα εργαστήρια, η επίσκεψη στο Τριβέντο του Μολίζε ωφέλησε πολλαπλά τους μαθητές του Λυκείου της Νέας Περάμου, καθώς τους έφερε σε επαφή και με την κουλτούρα συμμαθητών τους από άλλες χώρες αλλά και γιατί τους έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν ίσως το πιο αυθεντικό κομμάτι της Ιταλίας και ανθρώπους πραγματικά φιλόξενους.

 

«Για πολλούς Ιταλούς η ορεινή περιοχή Μολίζε της κεντρικής Ιταλίας…. «δεν υπάρχει»! Η «συνωμοσία του Μολίζε» είναι ένα εθνικό τους αστείο (;) για μία περιοχή που πραγματικά ο χρόνος έχει σταματήσει. Κυκλοφορούν ως και χάρτες της Ιταλίας με μία μαύρη τρύπα στη θέση του Μολίζε! Και όμως υπάρχει! Και το είδαμε με τα μάτια μας!» λέει σε σχετική ανακοίνωση το σχολείο. 

 

Αναλυτικά

 

«Ε, λοιπόν αυτό το Μολίζε και τα υπέροχα χωριά του εμείς το είδαμε! Στις 26 Μαρτίου ως 2 Απριλίου στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus + “ Developing ICT and social skills by cinema” εννέα μαθητές του σχολείου μας, του ΓΕΛ Νέας Περάμου και τρείς καθηγητές ταξιδέψαμε στη περιοχή αυτή ύστερα από πρόσκληση του σχολείου Istituto Omnicomprensivo “N. Scarano” στο Τριβέντο.

 

Πιο συγκεκριμένα, οι καθηγητές κ. Πηγαδάς Βασίλειος, καθηγητής πληροφορικής και η κ. Γιαγμουρίδου Ευδοκία, φιλόλογος και η κ. Φελλαχίδου Σοφία, φιλόλογος και οι μαθητές Αρζόγλου Σπυρίδων, Παντίδης Ιωάννης, Μπόσκος Νικόλαος και οι μαθήτριες Παντίδου Αλίκη, Μαλγαρινού Ελένη, Κωνσταντίνου Χριστιάνα-Σουλτάνα, Ξανθοπούλου Άννα, Γιαννακοπούλου Φωτεινή και Φελλαχίδου Αναστασία συμμετείχαν στην τελευταία κινητικότητα του συγκεκριμένου προγράμματος που έχει στόχο να αναπτύξει τις ψηφιακές  και κοινωνικές δεξιότητες στα παιδιά με την ενασχόλησή τους με τον κινηματογράφο.

 

Οι μαθητές συμμετείχαν σε εργαστήρια που αφορούσαν κυρίως στο μοντάζ των ταινιών καθώς και στην παράδοση και την ιστορία της περιοχής. Και επίσης, προβλήθηκε η ταινία μικρού μήκους που γυρίστηκε από τους μαθητές μας στα πλαίσια του προγράμματος (όπως και των άλλων χωρών) με τίτλο «Run, Jenny,Run» (δες ΕΔΩ). 

 

Πέρα από τα εργαστήρια, η επίσκεψη στο Τριβέντο του Μολίζε ωφέλησε πολλαπλά τους μαθητές μας καθώς τους έφερε σε επαφή και με την κουλτούρα συμμαθητών τους από άλλες χώρες αλλά και γιατί τους έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν ίσως το πιο αυθεντικό κομμάτι της Ιταλίας και ανθρώπους πραγματικά φιλόξενους.

 

Αλλά μη φανταστείτε ότι μόνο τα βουνά του Μολίζε είδαμε! Όχι βέβαια! Και σε παλάτια πήγαμε (βασιλικό παλάτι της Καζέρτα), και τα στούντιο της Cinecitta επισκεφθήκαμε, και στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης περιηγηθήκαμε, και στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό ανάψαμε το κεράκι μας και παγωτά φάγαμε και ….όλα τα πρέποντα τα πράξαμε!

 

Με αυτή την κινητικότητα το πρόγραμμα Erasmus+ “ Developing ICT and social skills by cinema” ολοκληρώνεται. Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη το διευθυντή του σχολείου μας κ. Φουντανόπουλο Κωνσταντίνο, το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας, το Δήμο Παγγαίου και όλους όσους με κάποιο τρόπο στήριξαν τη συμμετοχή του σχολείου μας σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα όπως αυτό». 

 

H παιδαγωγική ομάδα: Πηγαδάς Βασίλης, Γιαγμουρίδου Ευδοκία και Φελλαχίδου Σοφία. 

 

(δελτίο Τύπου)