Με σύνθημα «συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο δυναμικά. Άμεση κλιμάκωση των αγώνων την Κυριακή της Πρωτομαγιάς» εργατικά σωματεία και συνδικάτα απευθύνουν κάλεσμα για δυναμικό συλλαλητήριο στην Πλατεία Καπνεργάτη στις 11:30. 

 

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: 

 

«Με τη δύναμη και την αισιοδοξία που μας γεμίζει η επιτυχία της απεργίας της 6ης Απρίλη, με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα που έδωσαν τη μάχη της απεργίας σπάζοντας τον φόβο και την μοιρολατρία, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης που έδωσαν τον τόνο στον κοινό μας αγώνα, προχωράμε αποφασιστικά και αταλάντευτα για την μεγάλη μάχη της εργατιάς και συνολικά του λαού μας, την Πρωτομαγιά!

 

Η απεργία της 6/4 ήταν έμπρακτη απάντηση στην κυβέρνηση και στη μεγαλοεργοδοσία, που τρομοκρατούν και εκβιάζουν τους εργαζόμενους, ότι τώρα δεν είναι ώρα για διεκδικήσεις, δεν είναι ώρα για αυξήσεις και για αγώνες που θα αναχαιτίσουν το κύμα ακρίβειας που εξανεμίζει το εισόδημά τους.

 

Δίνουμε το χέρι ειδικά σε όσους αντιμετώπισαν αυτές τις μέρες στα ίσια την εργοδοτική βία και τις απειλές. Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι έσπασαν ξανά τα μούτρα τους. Ο μόνιμος καημός τους να ξεμπερδεύουν με τα συνδικάτα και τους οργανωμένους εργάτες όχι μόνο δεν πιάνει τόπο αλλά φέρνει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα, μας πεισμώνει ακόμη περισσότερο να οργανωθούμε και να συντονίσουμε τη δράση μας απέναντι στη φτώχεια και τη μιζέρια που θέλουν να μας καταδικάσουν  .

 

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης, οι συνταξιούχοι, οι γυναίκες, η νεολαία, διαδήλωσαν μαχητικά ενάντια στο κύμα ακρίβειας, για αυξήσεις στους μισθούς και στις κοινωνικές παροχές, ενάντια στην εμπλοκή της χώρα μας στις πολεμικές ενέργειες.

 

Δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα όταν η ίδια η ζωή επιβεβαιώνει με το πιο τραγικό τρόπο ότι οι απολύσεις στα πετρέλαια και τη ΒΦΛ δεν επηρεάζουν  μόνο τους απολυμένους συναδέλφους αλλά όλο το λαό της Καβάλας.

 

Έχουμε επιλέξει πλευρό και αυτό είναι με τον κόσμο της εργατιάς.

 

Έχουμε επιλέξει να συγκρουστούμε με τις πολιτικές που βάζουν σε κίνδυνο και τσακίζουν την ζωή μας για τα κέρδη των αφεντικών.

 

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά! Να ασκηθεί ακόμα μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση και στην εργοδοσία!

 

Το μήνυμα του διεκδικητικού αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, για την υπεράσπιση του εισοδήματος των λαϊκών στρωμάτων, για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας με μέτρα που θα ανακουφίζουν την εργατική - λαϊκή οικογένεια, η εναντίωση απέναντι στον πόλεμο και οι  ακύρωση των απολύσεων στις δύο μεγάλες βιομηχανίες της πόλης, είναι αυτά που μας ενώνουν και θα συμμετέχουμε στη συγκέντρωση των σωματείων  την Κυριακή της Πρωτομαγιάς!!!

 

Καλούμε όλα τα ΔΣ των σωματείων και όλων των φορέων του νομού μας να αποφασίσουν και να οργανώσουν τη μαζική τους συμμετοχή στη μεγάλη συγκέντρωση την Κυριακή της Πρωτομαγιάς στη Πλατεία Καπνεργάτη στις 11:30 και στο λαϊκό γλέντι που θα ακολουθήσει». 

 

Σωματείο εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Καβάλας

Σωματείο Εργαζομένων Kavala Oil

Σωματείο Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Καβαλας

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού και συναφών επαγγελμάτων ΠΕ Καβάλας-Θάσου

Σωματείο συνταξιούχων Ι.Κ.Α.

Σωματείο συνταξιούχων Δημοσίου

Σωματείο συνταξιούχων Ν.Α.Τ

 

(δελτίο Τύπου)