Πρωτομαγιά

Η μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας για σήμερα Τρίτη 7 Μαΐου, έχει ως αποτέλεσμα να παραμείνουν κλειστά τα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά καταστήματα.

Εκδήλωση και κατάθεση στεφάνων έκαναν μέλη του ΚΚΕ Καβάλας στον Δημοτικό Κήπο Καβάλας, για την εκτέλεση 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή, την Πρωτομαγιά του 1944.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κάνει κάλεσμα στους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς, τη Μεγάλη Τετάρτη (01/05). 

Κάλεσμα στους εργαζόμενους για να συμμετάσχουν στην απεργία της 1ης Μαΐου, κάνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας.

Το ΚΚΕ Καβάλας ενημέρωσε με ανακοίνωση του, για τις πολιτικές εκδηλώσεις που θα έχει τις επόμενες ημέρες στη Θάσο και την Καβάλα.

Κατά την εορταστική περίοδο, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Κάλεσμα στη συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά, που θα γίνει στην πλατεία Ηρώων του Λιμένα την Τετάρτη (01/05) στις 11 το πρωί, κάνουν σωματεία και φορείς της Θάσου με ανακοίνωση τους.

Συνεχίζεται και φέτος την Πρωτομαγιά η παράδοση που κρατάει «επιβιώνει» μέσα στους αιώνες στη Θάσο με φαγητό, κρασί, χορούς και τραγούδια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας με ανακοίνωση του στέλνει το δικό του μήνυμα για την Εργατική Πρωτομαγιά και κάνει κάλεσμα στους πολίτες να δώσουν το παρών στο Δημοτικό Κήπο το πρωί της Δευτέρας (01/05).

Ραντεβού για άλλη μια χρονιά, την Πρωτομαγιά το ξημέρωμα στην Ακρόπολη της Θάσου δίνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Γλαύκος».

Με ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Καβάλας ενημερώνει πως αλλάζει ο τόπος της συγκέντρωσης του για τη Πρωτομαγιά και από το Δημοτικό Κήπο θα γίνει τελικά στο Εργατικό Κέντρο, επειδή στο Δημοτική Κήπο θα γίνει η συγκέντρωση των σωματείων της Καβάλας.

Το Σάββατο 29 Απριλίου 2023, λόγω της αργίας της Πρωτομαγιάς που φέτος πέφτει Δευτέρα, τα αρτοποιεία θα παράγουν και θα διαθέσουν στο καταναλωτικό κοινό ψωμί για τρεις ημέρες,

Το δικό του μήνυμα στέλνει το Εργατικό Κέντρο Καβάλας για την Πρωτομαγιά και κάνει κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στο Δημοτικό Κήπο το πρωί της 1ης Μαΐου.

Σωματεία και φορείς της Καβάλας ανακοίνωσαν πως η πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στο Δημοτικό Κήπο.

Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιούν την Δευτέρα 1Μαΐου στις 10:30 πμ στην Κεντρική Πλατεία Ηρώων στο Λιμένα - Θάσου τα εργατικά σωματεία του νησιού.

Το δικό του Πρωτομαγιάτικο γλέντι έστησε ο Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου στην κεντρική πλατεία της περιοχής. 

 

Με κόσμο και σύνθημα «συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο δυναμικά» εργατικά σωματεία και συνδικάτα της Καβάλας, συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της πλατείας Καπνεργάτη

Από το Εργατικό Κέντρο Καβάλας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην πλατεία Καπνεργάτη.

 

Το μήνυμα του δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, για την εργατική Πρωτομαγιά: 

 

Αστάθεια πάνω από τη βόρεια Ελλάδα. Η περιοχή μας δεν επηρεαστεί πολύ έντονα. Κυρίως θα επηρεαστεί η κεντρική και η δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με τα προγνωστικά.  

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Παρασκευής 29/04, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

 

Κλειστά θα είναι τα καταστήματα στην Καβάλα τη Δευτέρα 2 Μαΐου λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς που φέτος πέφτει Κυριακή. Η αργία μετατέθηκε με απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου. 

Καμία χαλάρωση μέτρων μέχρι την Πρωτομαγιά, λένε οι ειδικοί.  «Η  επιδημιολογική εικόνα της χώρας δεν δικαιολογεί άρση των περιορισμών που ισχύουν», επισημαίνουν.  

 

Δύο ήταν οι συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Πέμπτη (6/5) στην πλατεία Κανεργάτη της Καβάλας.

Σελίδες