Πασχαλινά αυγά… ΠΑΣΟΚ με «καρφιτσωμένα» χιλιάρικα πάνω του, δημιούργησε ζαχαροπλαστείο στην Κατερίνη και δεν άργησε να γίνει viral. 

 

Τα εν λόγω αυγά που έχουν πράσινη ζαχαρόπαστα, κολλημένα χαρτονομίσματα των χιλίων δραχμών και φυσικά το σήμα κατατεθέν, τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ, έχουν γίνει ανάρπαστα όχι μόνο στους κατοίκους της Κατερίνης, αλλά και σε πελάτες απ΄όλη την Ελλάδα.

 

«Έχουμε μείνει άφωνοι. Δεν πιστεύαμε την ανταπόκριση του κόσμου», αναφέρει στο ThessToday.gr η ζαχαροπλάστης και δημιουργός τους, κυρία Ελένη Πεΐδου.

 

«Πέρυσι το είχε κάνει παραγγελία ένας κύριος γιατί ήθελε να το κάνει δώρο στον πατέρα του που ήταν φανατικός του κόμματος. Μας το ζήτησε, βάλαμε και τις δραχμές επάνω. Πέρυσι είχαμε βάλει πεντοχίλιαρο, φέτος βάλαμε χιλιάρικο. Το ανέβασα στο facebook και είχε πολύ μεγάλη ανταπόκριση. Πέρυσι κάναμε γύρω στα 15 και ήταν best seller. Φέτος κάναμε μερικά, τα ανεβάσαμε στα social media και έγινε χαμός. Μας έχουν πάρει από όλη την Ελλάδα. Κρήτη, Πελοπόννησος, Κομοτηνή, Ξάνθη, Αθήνα. Κυρίως όμως από Κρήτη. Από Κοζάνη, Θεσσαλονίκη και Πτολεμαΐδα ήρθαν και πήραν κιόλας. Μπήκαν σε αυτή τη διαδικασία δηλαδή, το συνδύασαν και με μια βόλτα».

 

«Έχουμε κάνει γύρω στα 50 αυγά ΠΑΣΟΚ, στη δεύτερη φουρνιά. Κάναμε 20, ξεπούλησαν και τώρα θα δούμε και με αυτά τι θα γίνει. Η τάση δείχνει πως θα εξαντληθούν» λέει η κ. Πεΐδου

 

Οι πελάτες 40άρηδες και πάνω

 

Η κυρία Πεΐδου βέβαια συμπλήρωσε πως τα παιδικά σοκολατένια αυγά πουλάνε περισσότερο από τα αυγά ΠΑΣΟΚ, ωστόσο αυτά είναι που προσελκύουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

 

«Οι πελάτες που έρχονται γελάνε και χαμογελάνε είτε χιουμοριστικά είτε νοσταλγικά. Στα σχόλια που μας κάνουν λένε πόσο τέλεια είναι και πόση πλάκα έχουν». Κάποιοι, όπως σημειώνει επίσης, αναρωτιούνται αν… τρώγονται τα χιλιάρικα.

 

Μιλώντας για τις ηλικίες που προτιμούν τα αυγά με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ είπε πως οι πελάτες τους είναι συνήθως 40 – 50 ετών, ωστόσο εντύπωση προκαλεί πως τα επιλέγουν και άτομα κάτω των 17 ετών. Εκτός από τα πασχαλινά αυγά, στο ζαχαροπλαστείο αρκετές φορές έχουν έρθει παραγγελίες και για τούρτες γενεθλίων ΠΑΣΟΚ.