Ενδιαφέρουσες προτάσεις για την αξιοποίηση των καπναποθηκών που υπάρχουν σε διάφορα σημεία της πόλης είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν στον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Καβάλας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο Δημαρχείο Καβάλας. 

 

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθήτριες της Α' και Β' τάξης του εν λόγω σχολείου, Κατερίνα Γουργιώτη, Παρασκευή Μακρή, Φαίδρα Μιχαηλίδου και Γεωργία Καραγιαννακίδου, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο εκπαιδευτικό - περιβαλλοντικό πρόγραμμα που υλοποίησε το ΚΕΠΕΑ Φιλίππων με τίτλο "Διαβάζω την πόλη μου", πρότειναν: 

 

1️. Το συγκρότημα των κτηρίων Χατζή Σακίρ Ιμπραήμ Πασά στην οδό Δαγκλή, να χρησιμοποιηθεί ως χώρος εκπαίδευσης και πολιτισμού (εργαστήρια φωτογραφίας ξυλογλυπτικής, αγγειοπλαστικής, γλυπτικής, αγιογραφίας, ζωγραφικής, εργόχειρου λαϊκής παράδοσης και θεάτρου - εκθεσιακός χώρος για τα εκθέματα των εργαστηρίων - αίθουσες πληροφορικής - στέγαση Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης - δημιουργία θεατρικής σκηνής και μουσείων ιστορίας της Καβάλας, προσφυγικού Ελληνισμού και σχολικής ζωής). 

 

2️. Το συγκρότημα των κτηρίων Schinasi Bros, να μετατραπεί σε ξενοδοχειακή μονάδα. 

 

3️. Οι καπναποθήκες που βρίσκονται τριγύρω στην πλατεία Μακέδου, να χρησιμοποιηθούν ως χώροι εστίασης, διασκέδασης και θεαμάτων.

 

4️. Οι καπναποθήκες Herzog στις οδούς Δαμιανού, Εθνάρχου Μακαρίου και Νίκης, να μετατραπούν σε κλειστούς χώρους άθλησης και στάθμευσης αυτοκινήτων. 

 

5️. Το συγκρότημα Αυστρο-ελληνική, να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για να ξαναλειτουργήσει. 

 

Ο κ. Μουριάδης ευχαρίστησε τους μαθητές και τους καθηγητές του 3ου Γυμνασίου Καβάλας για την πρωτοβουλία τους και σημείωσε πως αρκετές από τις προθέσεις που του κατέθεσαν για την αξιοποίηση των καπναποθηκών, δρομολογούνται ήδη από την διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

 

(Δήμος Καβάλας)