Κανονικά και χωρίς περιορισμούς θα πραγματοποιηθεί η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή σε κεντρικούς δρόμους της Καβάλας μετά από δύο χρόνια εξαιτίας της πανδημίας. Η τελετή της Ανάστασης θα γίνει στην κεντρική πλατεία Καβάλας. 

 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου για τις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας: 

 

Κυριακή των Βαΐων 17-4-2022

 

Πρωί, ώρα 7.30: Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα ιερουργήση εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Γεωργίου Χρυσουπόλεως.

 

Απόγευμα, ώρα 7.30: Η Ακολουθία του Νυμφίου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα χοροστατήση εις τον ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Τιμίου Προδρόμου Καβάλας.

 

Μεγάλη Δευτέρα 18-4-2022

 

Πρωί, ώρα 7.30: Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

 

Απόγευμα, ώρα 7.30: Η Ακολουθία του Νυμφίου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα χοροστατήση εις τον ιερόν Ενοριακόν Ναόν Προφήτου Ηλιού Καβάλας.

 

Μεγάλη Τρίτη 19-4-2022

 

Πρωί, ώρα 7.30: Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

 

Απόγευμα, ώρα 7.30: Η Ακολουθία του Νυμφίου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα χοροστατήσ?? εις τόν ιερόν Ενοριακόν Ναόν Αγίου Νικολάου Καβάλας.

 

Μεγάλη Τετάρτη 20-4-2022

 

Πρωί, ώρα 7.30: Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

 

Απόγευμα, ώρα 6: Το ι. Ευχέλαιον & η Ακολουθία του Νιπτήρος. Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα τελέση το Ευχέλαιον εις το Εκκλ. Γηροκομείον Χρυσουπόλεως κ΄ ακολούθως (ώρα 7.30) εις τον ιερόν Ναόν Αγ. Γρηγορίου Νέας Καρβάλης διὰ την ακολουθίαν του Νιπτήρος.

 

Μεγάλη Πέμπτη 21-4-2022

 

Πρωί, ώρα 7: Εσπερινός και Θεία Λειτουργία του Μεγ.Βασιλείου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα ιερουργήση εις τον ιερόν Ενοριακόν Ναόν Αγ. Τριάδος Καβάλας

 

Εις τους ιερούς Ναούς Αποστόλου Παύλου & Αγ. Νικολάου Καβάλας θα τελεσθούν δύο Θ. Λειτουργίαι, με ώραν ενάρξεως της πρώτης την 5ην πρωϊνήν.

 

Απόγευμα, ώρα 7: Η Ακολουθία των Παθών. Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα χοροστατήση εις τον ιερόν Καθεδρικόν Ναόν Αποστόλου Παύλου Καβάλας.

 

Μεγάλη Παρασκευή 22-4-2022

 

Πρωί, ώρα 8.30: Η Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως. Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα χοροστατήση εις τον ιερόν ενοριακόν Ναόν Τιμίου Σταυρού Καβάλας.

 

Απόγευμα: Ο Επιτάφιος Θρήνος. Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα προστή της Περιφοράς του Επιταφίου εις το Κοιμητήριον της Καβάλας (ώρα 5) και ακολούθως θα χοροστατήση εις τον ι. Μητροπολιτικόν Ναόν Τιμ. Προδρόμου Καβάλας (ώρα 7).

 

Η Περιφορά του Επιταφίου (έξοδος 9μ.μ.) Εκ του Μητροπολιτικού Ναού διά των οδών Ελευθ. Βενιζέλου, Κόμβου Φαλήρου, Ερυθρού Σταυρού, Μητροπ. Χρυσοστόμου και Ελευθ. Βενιζέλου. 

 

Μεγάλο Σάββατο 23-4-2022

 

Πρωί, ώρα 7: Ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία του Μεγ. Βασιλείου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα ιερουργήση εις τον ιερόν Ενοριακόν Ναόν Αγίων Αναργύρων Καβάλας.

 

Κυριακή του Πάσχα 24-4-2022

 

Βράδυ Σαββάτου, ώρα 11: Η Παννυχίς και μετά την Ανάστασιν η Θεία Λειτουργία.

 

Η Τελετή της Αναστάσεως εις την Πλατείαν Ελευθερίας της Καβάλας, κατά το Μεσονύκτιον. 

 

Ωρα 12μ.μ: προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου και ακολούθως Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον ιερόν Ναόν Αγίου Νικολάου Καβάλας.

 

Ο Μέγας Εσπερινός του Πάσχα. Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα προστή του Εσπερινού της Αγάπης (πρωΐ, ώρα 10.30) εις τον ιερόν Καθεδρικόν Ναόν Αποστόλου Παύλου Καβάλας, ενώ εις απάσας τας ενορίας θα ψαλή το απόγευμα της Κυριακής και ώρα 6.

 

Εκ της Ιερας Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου