«Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης πρέπει να αγκαλιάσει όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης» δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος

 

Όπως είπε στο ραδιόφωνο «Χρόνος» ο κ. Συρίγος: «στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού ο τελικός στόχος είναι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης να αγκαλιάσει όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, όπως είναι σωστό». 

 

Αυτή η δήλωση έρχεται μερικές ημέρες μετά την πρόταση της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου για κατάργηση του τμήματος Φυσικής της Καβάλας και την ώρα που η Δράμα κοντεύει να μείνει χωρίς σχολές εξαιτίας ελλείψεων σε εισακτέους και καθηγητές.

 

Οι καθηγητές Δημήτρης Μπαντέκας και Θανάσης Μητρόπουλος δεν είναι αρνητικοί στο ενδεχόμενο συγχώνευσης τμημάτων με το ΔΠΘ (δες ΕΔΩ και ΕΔΩ). 

 

Για το θέμα της κατάργησης ο κ. Συρίγος είπε ότι: «Σε πρώτη φάση υποχρεωτικός περνάει από την "Εθνική Αρχή για την Ανώτατη Εκπαίδευση" που είναι ανεξάρτητη αρχή. Δεν μου επιτρέπεται να έχω δημόσια άποψη με το τί γίνεται με τις συγχωνεύσεις. Μετά έχει άποψη το υπουργείο». 

 

«Χρειάζεται σωστή οργάνωση και προσεκτικά βήματα» σημειώνει ο υφυπουργός. 

 

Σε σχόλιο του δημοσιογράφου ότι η κυβέρνηση μέσω και της διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη έχει αποφασίσει ότι πρέπει να στηριχθεί το ΔΠΘ, ο κ. Συρίγος είπε: 

 

«Πρώτο βήμα είναι η δημιουργία τμήματος ψυχολογίας στο Διδυμότειχο, δεύτερο βήμα η δημιουργία τμήματος εργοθεραπείας στην Κομοτηνή και τρίτο να αγκαλιάσει το Δημοκρίτειο όλη την περιφέρεια ΑΜΘ».