Ένταση επικράτησε στη δίκη για τον θάνατο του 24χρονου υπέρβαρου ασθενούς από την Κεραμωτή ο οποίος κατέληξε μετά την χειρουργική επέμβαση για την τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου. 

 

Η δίκη συνεχίστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης την Τρίτη 12 Απριλίου με τις απολογίες των δυο κατηγορούμενων γιατρών. 

 

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον γιατρό που χειρούργησε το θύμα, για την τοποθέτηση του δακτυλίου, κι ένας συνάδελφος του από το νοσοκομείο Καβάλας ο οποίος φέρεται πως δεν αντιμετώπισε την κατάσταση, μετά τις επιπλοκές.

 

Κατά την απολογία του, ο πρώτος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι προχώρησε σε όλες τις ενδεδειγμένες ιατρικές πράξεις.

 

Οι συγγενείς του θύματος διαμαρτυρήθηκαν έντονα όταν ο δεύτερος κατηγορούμενος, κατά την απολογία του, είπε ότι τους πρότεινε να διακομιστεί ο 24χρονος στη Θεσσαλονίκη, για την ιατρική αντιμετώπιση του περιστατικού, αλλά αυτοί αρνήθηκαν.

 

Πρέπει να ντρέπεσαι” άρχισαν να φωνάζουν πριν απομακρυνθούν από τη δικαστική αίθουσα, με τη συνδρομή της αστυνομίας.

 

Δεν είχα σαφή διάγνωση. Η άποψη όμως που σχημάτισα ήταν να χειρουργήσω τον άρρωστο, θεωρώντας ότι πρέπει να ψάξω. Αν ήταν πνευμονική εμβολή έπρεπε να ήταν καλύτερα. Δεν είδα τη βελτίωση που ήθελα.

 

Ακολούθησε η συνάντηση με γιατρούς. Ο συντονιστής – διευθυντής επέμενε να μην γίνει το χειρουργείο στο νοσοκομείο Καβάλας – σε αντίθεση με τους επιμελητές γιατρούς. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω. 

 

Ενημερώσαμε τους συγγενείς για την ανάγκη διακομιδής στο Διαβαλκανικό, για χειρουργική διερεύνηση” ισχυρίστηκε ο γιατρός, κατά την απολογία του.

 

Δεν ξέρω αν θα ζούσε (ο ασθενής), αν γινόταν το χειρουργείο στην Καβάλα. Καλό θα ήταν να είχε γίνει νωρίτερα, χωρίς να γνωρίζω αν θα του είχε σώσει τη ζωή. Τα στοιχεία έδειχναν ότι ήταν μια ελεγχόμενη κατάσταση και μετά υπέστη μια ραγδαία επιδείνωση. 

 

Ο διευθυντής μου δεν ήθελε να πάρει το ρίσκο να πεθάνει ο ασθενής μέσα στο νοσοκομείο της Καβάλας. Τελικά το σύνολο της εικόνας μου έδειχνε ενδοκοιλιακή επιπλοκή” επισήμανε ο κατηγορούμενος, απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις της προέδρου και της εισαγγελέως της έδρας.

 

Την κατηγορία αρνήθηκε, κατά τη χθεσινή απολογία του , και ο πρώτος κατηγορούμενος γιατρός, ο οποίος τοποθέτησε τον γαστρικό δακτύλιο στον 24χρονο. Και αυτός ισχυρίστηκε ότι έκανε όλες τις ενδεδειγμένες ιατρικές πράξεις και αποποιήθηκε τις ευθύνες.

Πηγή: dikastiko.gr