«Η έκρηξη και η επακόλουθη πυρκαγιά σε δεξαμενή ελαιόνερων στις εγκαταστάσεις των Πετρελαίων Καβάλας (δες ΕΔΩ) είναι μια ηχηρή προειδοποίηση για την τοπική κοινωνία. Ζητάμε από το αρμόδιο Υπουργείο να εξετάσει άμεσα τις αιτίες του συμβάντος» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας σε ανακοίνωση του. 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

 

"Ανέδειξε, χωρίς καμιά αμφιβολία, τα κενά ασφαλείας που προκύπτουν από την επιλογή της εταιρείας να απολύσει έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων και να κλείσει τα αυτιά της στις δημόσιες καταγγελίες για την επισφαλή λειτουργία του εργοστασίου.  

 

Η αλλαγή εργασιακού μοντέλου που ακολουθείται στις δύο μεγάλες βιομηχανίες της περιοχής (Πετρέλαια και Λιπάσματα), ενθαρρύνεται από το Υπουργείο Εργασίας, και υποστηρίζεται από τον κατάπτυστο νόμο Χατζηδάκη, αυξάνει εκθετικά τον κίνδυνο σοβαρότερου ατυχήματος στο μέλλον. 

 

Ζητάμε από το αρμόδιο Υπουργείο να εξετάσει άμεσα τις αιτίες του συμβάντος. 

 

Επιπρόσθετα, ζητάμε από την εταιρεία να σταματήσει, εδώ και τώρα, την ασκούμενη επιχειρησιακή της πολιτική και να επαναπροσλάβει τους απολυμένους εργαζόμενους.  Οι άστοχες αποφάσεις της και η απαράδεκτη στάση που κρατά το τελευταίο χρονικό διάστημα ενέχει κινδύνους για τη ζωή των εργαζομένων και την ασφάλεια του συνόλου των πολιτών της Καβάλας και των γύρω περιοχών. 

 

Το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε θύματα δεν θα πρέπει να μας καθησυχάζει.  

 

Τέλος, θέλουμε να συγχαρούμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία που έδρασε άμεσα και απέτρεψε τα χειρότερα".

 

(δελτίο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας)