ΕΙΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΙΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ!

ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΞΙΟΠΟΙΕΊΤΑΙ  ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ!

 

Τα τελευταία επτά (7) χρόνια και όχι μόνο, μνημονιακών πολιτικών, υπηρέτησαν με ευλάβεια, στα πλαίσια της πολιτικής της Ε.Ε. και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, όλες ανεξαιρέτως οι ελληνικές κυβερνήσεις, όλων των αποχρώσεων.

 

Ο Δήμος Καβάλας, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων της χώρας, τόσο με τη σημερινή Διοίκηση, όπως και με την προηγούμενη, όσο και οι διάφοροι «αντιπολιτευόμενοι», ανάμεσα τους και οι τρείς (3) σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κούνησαν ούτε το δακτυλάκι τους για την απόκρουση και την ματαίωσή αυτής της πολιτικής, αντίθετα την υπηρέτησαν και την υπηρετούν μέχρι σήμερα με ευλάβεια.

 

Η Κ.Ε.Δ.Ε., πολλοί άλλοι φορείς, καθώς και πλήθος Δημάρχων, μηδέ της πόλης μας εξαιρουμένης, τάχθηκαν ανοικτά και πανηγυρικά υπέρ της μιας (Ναι-Σκύλα) ή της άλλης (Όχι-Χάρυβδη) εκδοχής του ψευδοδιλλήματος  στο πρόσφατο δημοψήφισμα.

 

Στη συνέχεια όλοι τους υπήρξαν και παραμένουν θετικοί και στο τρίτο, «αριστερό» μνημόνιο, συμπεριλαμβανομένων βεβαίως και των συμβούλων του ΣΥΡΙΖΑ, (άσχετα με τις τακτικίστικες διαφοροποιήσεις που πιθανών να υπάρχουν μετά την «διάσπαση» του) πράγμα που σημαίνει ότι θέλουν να εφαρμοστεί και θα εργαστούν γι αυτό.

 

Ωστόσο τώρα, που για τις ανάγκες της αναπαραγωγής του συστήματος και της ανάδειξης μιας μνημονιακής αστικής διαχείρισης όσο γίνεται συνεπέστερης, δηλ. σκληρότερης για το λαό (και τους δήμους), πρέπει να αναδειχθεί ο καταλληλότερος εφαρμοστής,  ως δική τους ιδιαίτερη συμβολή στην προεκλογική δημαγωγία και υποκρισία, θυμήθηκαν να καταπιαστούν με κάποια από τα «τοπικά φιλέτα», δήθεν για να τα διασώσουν από την μνημονιακή λαίλαπα.

 

Ξανασερβίρουν στους δημότες παλιό και μπαγιάτικο φαγητό, το ήδη ξεπουλημένο στρατόπεδο Ασημακοπούλου, τα δύο Νοσοκομεία, το παλιό Δικαστήριο, το παλιό λιμάνι και τη Καλαμίτσα, προτείνοντας μάλιστα και μια «ηρωική» πολιτική και νομική βάση για τη διεκδίκησή τους, ότι τάχα «ήταν και θα είναι περιουσία του Δήμου Καβάλας».

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση, έδινε πάντα και συνεχίζει να δίνει τη μάχη για την πραγματική προστασία και τη σχεδιασμένη και προς όφελος όλης της κοινωνίας αξιοποίηση της κάθε είδους καβαλιώτικης δημόσιας περιουσίας, στην οποία βεβαίως περιλαμβάνεται και η δημοτική, ξεκινώντας, ενδεικτικά και ως υπενθύμιση, από την τράπεζα γης της ΔΕΠΟΣ, πάνω από τον Μπάτη-Τόσκα, στην οποία ανήκουν και 200 στρέμματα του Ο.Ε.Κ.. Γι αυτή την περιουσία, γιατί δεν μιλάει κανείς; 

 

Προβάλουμε επίσης την κατεπείγουσα ανάγκη να αξιοποιηθούν ενιαία, ως το «ανατολικό πάρκο της Καβάλας», τα 300 περίπου στρ. που συγκροτούν τα δύο πρώην στρατόπεδα του Περιγιαλιού και την συνεχόμενη εκτενή παραλιακή ζώνη –και όχι το θλιβερό κομματάκι του Ασημακοπούλου– που ζητιανεύουν οι εκάστοτε διοικήσεις…, καθώς και τα δύο τμήματα του διασπασμένου δάσους της Παναγούδας, τόσο το εγκλωβισμένο μέσα στο Στρατόπεδο Καρακώστα, όσο και το συνεχόμενο δάσος πίσω από το Δικαστήριο, ως τμήμα και συμπλήρωμα μιας πλήρως αναπλασμένης δυτικής παραλιακής ζώνης, της «ζώνης της ιχθυόσκαλας», του «δυτικού πάρκου», που παραμένει επείγον και αναγκαίο όσο ποτέ. 

 

Γιατί όλ’ αυτά, ενώ ανήκουν λογικά στο θέμα που βάζει η διοίκηση και δεν έχουν εξασφαλιστεί, απουσιάζουν από την πρόσκληση και γενικότερα δεν συζητιούνται στη πόλη, μήπως τα έχουν «ξεγράψει»;

 

Φορείς που ως δήμος και πόλη τους γνωρίζουμε από δεκαετίες, όπως η ΔΕΠΟΣ, ο ΟΕΚ, το ΤΕΘΑ, ο ΕΟΤ και οι Οργανισμοί Λιμένων, έχουν γίνει ή γίνονται λειτουργικά καθαρές Ανώνυμες Εταιρείες, έχοντας φτάσει μερικές από αυτές ως το τελικό στάδιο της εκκαθάρισης και γενικά του ξεπουλήματος των ίδιων και της περιουσίας τους.

 

Ωστόσο οι οπαδοί και υπερασπιστές αυτού του δρόμου ανάπτυξης, τις δέχονται και τις υπηρετούν, περιοριζόμενες, σε εκ των υστέρων άσφαιρη  διεκδίκηση, πιο πολύ για τις εντυπώσεις και μπας και σώσουν κανένα ψίχουλο, ίσως και για την τιμή των όπλων.

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση, το πρόβλημα πλέον είναι -και αυτό τίθεται εξ αντικειμένου στην Ημερήσια Διάταξη- η συνολική ανατροπή της ίδιας της οικονομίας και πολιτικής που γέννησε και γεννάει αυτά τα ξεπουλήματα και των αλλεπάλληλων νόμων  που τα προβλέπουν και τα προωθούν, της εξουσίας των μονοπωλίων.

 

Με άλλα λόγια με τις προεκλογικές χλιαρές διαμαρτυρίες και τους καταλόγους διεκδικήσεων, τα ψηφίσματα που εκδίδονται κάθε τόσο, τίποτε άλλο από εκτονώσεις, αυταπάτες και αποπροσανατολισμό δεν  θα έχουμε. 

 

Δεν έχει νόημα επομένως  να αναφερθεί κανείς εδώ σε καθένα από τα πιο σημαντικά και πιο χρήσιμα δημόσια-δημοτικά ακίνητα που ρημάζουν, ούτε άλλωστε ανήκει σε μας ο εξυπναδίστικος προσδιορισμός της εξειδικευμένης χρήσης-λειτουργίας καθενός:

 

Αρκεί η παρατήρηση ότι τέτοια ακίνητα υπάρχουν σε όλη την επικράτεια του Δήμου, είναι πάρα πολλά και θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν-στεγάσουν τις πιο ποικίλες ανάγκες, όπως για παράδειγμα εκείνες των σπουδαστών του ΤΕΙ για στέγαση, οπότε εκείνο που αποκτά σημασία είναι το γιατί οι ταγοί της πόλης αναφέρονται συνειδητά και σε τόσο λίγα, όσα διευκολύνουν τη συγκεκριμένη στιγμή την ανέξοδη δημαγωγία και τις εντυπώσεις.

 

Εξ άλλου, εκτός από τα πολυάριθμα αναξιοποίητα δημόσια-δημοτικά ακίνητα, πλούτο πραγματικό αποτελούν οι επίσης αναξιοποίητες πολυάριθμες και σε καλή κατάσταση ιδιωτικές και δημόσιες καπναποθήκες, που θα μπορούσαν επίσης να αξιοποιηθούν στα πλαίσια του ίδιου σχεδιασμού. 

 

ΥΓ.  Αν η διοίκηση είχε άλλες πέραν της φθηνής δημαγωγίας προθέσεις, θα τηρούσε τον Κώδικα και τον Κανονισμό και θα έστελνε, εκτός από την πρόσκληση, και μία τουλάχιστο σχετική εισήγηση, στην οποία να αναφέρει τις «πληροφορίες» που έχει  ότι επίκειται ξεπούλημα. 

 

Όταν τους ψηφισμένους νόμους και τα μνημόνια δέχεσαι και επικροτείς,

τα ονομάζεις.

 

 Καβάλα 23-8-15

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ