Δημοτική δανειστική βιβλιοθήκη απέκτησε το δημοτικό διαμέρισμα Ζυγού το οποίο αποτελεί παράρτημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός».Η Βιβλιοθήκη στεγάζεται στο κοινοτικό κατάστημα του Ζυγού και διαθέτει 2.000 τόμους βιβλίων που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. 

 

Τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 2 Μαρτίου στα οποία συμμετείχαν και παιδιά του δημοτικού σχολείου Ζυγού. 

 

«Το βιβλίο πρέπει να πάει παντού, κι αυτή είναι η πολιτική της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και της διοίκησης του Δήμου», δήλωσε ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης. 

 

Επίσης τόνισε ότι «το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος σας που δίνει γνώσεις, ώστε να μην γινόμαστε έρμαια εκμετάλλευσης». 

 

Τέλος ανακοίνωσε ότι ο Δήμος θα προχωρήσει στην ίδρυση Βιβλιοθηκών και σε άλλες Κοινότητες.

 

«Μεγαλώνουμε το αναγνωστικό κοινό στους κατοίκους των χωριών, που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στην Βιβλιοθήκη της πόλης», είπε η προϊσταμένη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Κατερίνα Κουμανίδου, και πρότεινε τη διοργάνωση εκδήλωσης στον Ζυγό την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, στις 2 Απριλίου. 

 

Η τοπική σύμβουλος Βασιλική Πουλοπούλου χαρακτήρισε «κόσμημα» την Βιβλιοθήκη και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν για την ίδρυση και τη λειτουργία της.